PUBLICITAT

Andorra acull la primera Setmana de l'Emprenedoria

  • El publicista Risto Mejide pronunciarà una ponència sobre ?les pors i els emprenedors'
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Jordi Nadal, Robert Cassany i Felip Gallardo durant la presentació de les jornades sobre emprenedoria, ahir Foto: ÀLEX LARA

La Setmana de l'Emprenedoria que el Principat acollirà per primera vegada entre el 18 i el 21 de la setmana vinent tindrà com a convidat estrella el mediàtic Risto Mejide. El publicista participarà en l'acte de cloenda de les jornades al Centre de Congressos d'Andorra la Vella, el divendres 21, amb una ponència sobre las pors i els emprenedors. També va confirmar la seva assistència el mateix cap de Govern, Toni Martí.

La Setmana, que compta entre d'altres patrocinadors amb el BancSabadell d'Andorra i Andorra Telecom,és una iniciativa que ja es ve desenvolupant des de l'any 2007 en 140 països del món i compta amb més de 6,6 milions de participants. El seu objectiu principal, a través de la realització de diverses activitats i conferències, és «difondre els valors dels emprenedors», va indicar el president de l'entitat bancària, Robert Cassany.

Les jornades tenen lloc la mateixa setmana simultàniament en aquells països on s'organitzen i va ser escollida perquè «està provat que es el període de l'any en que hi ha menys festes al món», va assenyalar el consultor de l'espai Cowrking, Felip Gallardo.

El programa s'iniciarà el dimarts dia 18 amb un esmorzar d'emprenedors que tractarà sobre la internacionalització d'empreses des d'Andorra.

La jornada següent, dimecres, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Emprenedora ha estat convidada per explicar les seves experiències Ana Bella, presidenta de la Fundació que porta el seu nom. Bella va crear l'entitat per ajudar a dones que han estat maltractades i «que van decidir sortir d'aquest cercle», va manifestar Gallardo.

El dijous 20, l'Anyòs Park acollirà el fòrum d'emprenedors. El divendres la Setmana es clourà amb diverses ponències, entre elles, la del mateix Mejide, juntament amb les de Carles Naudí, sobre les avantatges i desavantatges de ser emprenedor a Andorra i la del professor d'ESADE, Lluís Soldevila sobre l'èxit de l'emprenedoria.

Totes aquestes activitats gratuïtes van ser precedides durant el mes d'octubre per un Taller d'Emprenedors per a joves en el qual han participat 18 joves d'entre 16 i 22 anys de tots els sistemes educatius. Ha estat una prova pilot per «descobrir aquest esperit emprenedor que totes les persones porten endins». La gran acceptació de la convocatòria fa pensar en una nova edició que tindrà lloc l'any vinent amb la col·laboració del Ministeri d'Educació.

FUNDACIÓ KAUFFMAN/La Setmana de l'Emprenedoria té el seus orígens en la Fundació Ewing Marion Kauffman, més coneguda com a Fundació Kauffman. Es tracta d'una organització sense ànim de lucre amb base a la ciutat de Kansas a Missouri. Els seus actius arriben als 2 mil milions de dòlars, per aconseguir la missió de fomentar «una societat d'individus econòmicament independents que a més són ciutadans responsables, que contribueixen a la millora de les seves comunitats». Posa el seu focus en l'educació de joves encara que principalment a fomentar l'existència d'emprenedors. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT