PUBLICITAT

La Policia segueix buscant un botí de 225.000 euros

  • Detinguts els dos lladres, de nacionalitat sèrbia, a Juberri
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un control policial, aquest cap de setmana. Foto: TONY LARA

Finalment, i després de silencis interessats per part de la Policia i de polítics malgrat que feia ja hores que havien estat detinguts, un dia després el cos policial va emetre un comunicat sobre la detenció dels dos presumptes lladres de la joieria l'Art d'Or de l'avinguda Meritxell de la capital, dissabte pels volts de les 12 del migdia. Es tracta de dos homes, de nacionalitat sèrbia de 30 i 35 anys, que van ser localitzats a Juberri dilluns cap a les 19 hores, en un camí de bosc a tocar de la frontera hispano-andorrana. Segons la denúncia cursada per la propietat el valor de la mercaderia sostreta ascendeix en uns 225.000 euros. Ni la mercaderia ni l'arma han estat localitzats.

No va ser la Policia qui va localitzar els dos lladres, sinó un ciutadà veí del poble de Juberri. Cap a les 16.30 hores de dilluns, va trucar a la Policia per alertar que havia vist a dos individus que podrien correspondre als recercats. Va ser llavors quan es va iniciar un «ampli dispositiu de recerca» per a trobar-los i finalment detenir-los, va informar la Policia.

Totes les proves i indicis recuperats pels diferents agents policials (com la ferida a la mà d'un dels dos detinguts que s'hauria fet el dia del robatori) vinculen directament als dos interessats en els fets, encara que la investigació continua oberta en no haver localitzat fins aquests moments les joies sostretes ni l'arma utilitzada en l'atracament.

L'únic que sí que ha estat localitzat va ser el vehicle amb el que van fugir després del robatori. Va ser a la zona de La Comella d'Andorra la Vella. Un vehicle que presentava signes evidents d'haver estat forçat i amb restes de sang. Les posteriors verificacions van confirmar que el vehicle havia estat sostret el dia abans a la vila de La Seu d'Urgell.

El robatori es va produir a plena llum del dia. Mentre un dels autors amenaçava els empleats, l'altre anava forçant les vitrines i agafant diferents joies (polseres, penjolls i anells), introduint-les en una bossa que duia.

Felicitació del ministre espot / Ahir mateix, el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, va voler fer una felicitació pública a la Policia per haver fet la seva feina, és a dir, per la detenció dels dos presumptes autors de l'atracament.

Per la seva banda, la Policia va agrair la col·laboració ciutadana, que va permetre ampliar el desplegament i procedir a la detenció de les dues persones de nacionalitat sèrbia, amb «indicis molt palpables» que fossin els autors del robatori.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT