PUBLICITAT

Els Encants obren les portes del mercat més solidari del Principat

  • La botiga repeteix per tretzè any consecutiu i estarà oberta fins el proper 12 de desembre
  • Tots els beneficis aniran destinats a un projecte per la lluita contra la sida al Camerun
M. DA COSTA / I. MARTÍNEZ
ANDORRA LA VELLA

El mercat dels encants, la botiga solidària que impulsa per tretzè any consecutiu Unicef Andorra, va obrir ahir les seves portes als compradors. Aquest any l'ONG disposa d'un espai més gran, pel que hi ha més productes. S'hi poden trobar objectes de la llar, articles de decoració, roba i complements. La botiga estarà oberta des d'ahir fins al 12 de desembre, i el 100% dels guanys que s'obtenen van als projectes que l'ONG està duent a terme. En aquesta edició, com va recordar la director d'Unicef Andorra, Marta Alberch, van destinats a un projecte que van començar fa ja 10 anys al Camerun. Alberch va explicar que hi ha productes de segona mà però també n'hi ha molts de nous, cedits per botigues del Principat. Són només quatre persones les que formen part de l'organització, però «el millor del mercat», segons Alberch, «és que s'hi pot participar tant fent donacions com anant a comprar, i és un projecte en el que tot Andorra en pot ser partícip». Segons la director d'Unicef Andorra, a més, el Principat és, en general, un país solidari i «quan fas una crida la gent respon».

la recaptació / El 2012 es van recaptar 19.000 euros, mentre que l'any passat es van assolir els 24.000. Això sí, Alberch va reconèixer que en els primers anys s'havia arribat als 40.000 euros. La presidenta d'Unicef Andorra atribueix el descens a la crisi, però sobretot a l'aparició dels outlets perquè «la gent té accés durant tot l'any tant a roba com a mobles a molt bon preu» i els establiments «ja no ens veuen tant com una sortida als productes que no havien venut». Això sí, van destacar que, al tenir el local més gran, s'ha fet una crida important, i «la resposta ha sigut molt bona». Les organitzadors no volen marcar-se un objectiu concret per aquest any perquè «qualsevol xifra serà benvinguda».

Els productes s'aniran renovant perquè la gent «tingui un al·licient per tornar». El mercat estarà obert cada tarda, de les 18.00 a les 20.000 hores al carrer de la Sardana, número 26, d'Andorra la Vella.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT