jugar fora, un problema

• El MoraBanc ja tenia perdut al descans el pitjor duel amb diferència del retorn a l'ACB
LA LAGUNA

Ivanov, pressionat a la pintura, penetra amb molts problemes a cistella en el partit d'ahir a Tenerife. Foto:

El BC MoraBanc Andorra no troba la manera de guanyar lluny del Poliesportiu i tampoc de mostrar cert equilibri competitiu. A casa respon, ja que a guanyat tres dels quatre partits; a domicili ha perdut quatre de quatre. Ahir es va veure la diferència entre els andorrans i un equip que realment aspira a jugar el play-off pel títol o, almenys, això és el que diuen les estadístiques. El Tenerife tenia el mateix bagatge que els andorrans, però a la inversa: encara no havia guanyat davant el seu públic. Tampoc és d'estranyar, ja que ha tingut al Barça, al Madrid i al CAI com a visitants. Avui, per fi, s'ha desfet d'aquest petit malson que arrossegava; el MoraBanc, no.

Era un duel inèdit. Mai s'havien enfrontat aquests dos equips a l'ACB. Deia el tècnic local, Alejandro Martínez, en la prèvia que «ens ve de gust gaudir d'un triomf amb la nostra gent» i això no només es va complir sinó que va ser, possiblement, més senzill del que s'esperava. 20 pilotes perdudes, només sis assistències i un percentatge de tir de tres d'un 16% amb un pobre 3 de 19. En el rebot, 25 per 40 dels locals. Una diferència abismal que, com és normal, es va traduir també en el marcador: 83-56.

Sense Sada fins ben passat el Nadal, Asier Zengotita sense donar senyals de vida després d'una pretemporada d'inactivitat i un Schreiner que ha estat tota la setmana i part de la passada amb grip, realment es fa difícil competir contra equips de certa entitat. No s'havia arribat al descans i el partit ja estava vist per sentència . Els illencs van tenir prou amb ser seriosos en defensa i dominar en el joc interior i principalment el rebot.

Van començar molt forts els d'Alejandro Martínez fent el joc que els convenia: pilotes a Sekulic i Sikma. Ells aprofitaven a la perfecció la tova defensa tricolor i en un tres i no res es va passar al 5-0 i a l'11-3.

El MoraBanc estava desorientat a la pista i amb la llosa del marcador ja de bon matí, va començar a cometre errades en atac que el Tenerife no va perdonar. Peñarroya va intentar frenar la ratxa de desencerts amb canvis i temps morts, però no va lograr res positiu.

37-14 EN POC MÉS D'UN QUART D'HORA / Un triple de Nico Richotti va fer pujar el 19-7, la màxima diferència fins llavors que encara es va ampliar a l'acabament del primer quart (25-11). No acabaria aquí l'esmorzar del Tenerife. Els tricolors milloraven paulatinament però només en defensa. L'atac no cuallava i els canaris es van escapar d'una manera ja escandalosa (37-14).

Peñarroya va tornar a aturar el partit amb un temps mort i va donar entrada a un Bogris perquè amb set punts consecutius impedís un ridícul espantós quan va sonar la botzina del descans (47-28).

En el tercer quart tampoc van sortir els de Peñarroya com s'esperava. De fet la diferència estava sent massa gran per la qualitat de les dues plantilles, el fons d'armari, la moral... Tot estava en contra per als tricolors, que van millorar en intensitat defensiva però continuava veient la cistella local enormement petita.

Va ser un moment en què el Tenerife començava a relaxar-se veient les errades en el tir visitants que impedien un marcador més ajustat, però dominava en el rebot i evitava segones jugades.

En el tram final poc podia passar. Ivanov, que ahir complia 200 partits a l'ACB, ho va intentar des de dins amb l'ajut de Bogris per arreglar una mica el marcador, ja que la diferència era ja insalvable i el Tenerife, de fet, havia posat el pilot automàtic esperant a que sonés la botzina final que deixa fica els de Martínez en la vuitena posició i deixa els de Peñarroya en la tretzena, encara amb dos punts de marge sobre el descens.