PUBLICITAT

Èpica sud-africana d'una setmana per als cosins Turné

  • Participen a la Cape Epic, prova de 7 etapes amb 739 km i 16.000 metres de desnivell
JOAN JOSEP BLASCO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Carles i Albert Turné van presentar el calendari de curses que realitzaran aquesta temporada Foto: EL PERIÒDIC

Temporada plena de curses per al Turné Team. El calendari català omplirà bona part dels seus esforços al llarg de l'any, però les dates marcades les tenen al març en la Cape Epic, prova dividida en 7 etapes al llarg de vuit dies que exigeix al màxim als corredors, ja siguin professionals o aficionats, que transcorre per alguns dels ports de muntanya més espectaculars de Sud-àfrica.

Són 739 quilòmetres i 16.000 metres de desnivell els que afronten els participants, el que la converteix en una competició mítica per als amants de la bicicleta de muntanya. «És com el Tour de França en BTT», assegura Albert Turné, que forma equip amb el seu cosí Carles. Competeixen per parelles, amb un total de 1.200 participants. Cada any els organitzadors canvien el recorregut. Es disputa a la regió de Western Cape. Comença a la Universitat de Ciutat del Cap i finalitza a Durban. Després d'un pròleg, que serveix per marcar posicions de sortida, els ciclistes afronten cada dia un centenar de quilòmetres i més de 2.000 m de desnivell.

A més de la duresa que presenta el recorregut, un altre aspecte a tenir en compte són les altes temperatures i la humitat en l'ambient. Tot això fa que sigui «un gran repte poder acabar. És una prova molt dura». Les vicissituds a superar fan que per aquest motiu sigui «la prova que més renom té», indica Carles Turné. En cursa poden passar moltes coses. Unes unides al traçat i la meteorologia, i altres a nivell de la persona o de la bicicleta, pel que «no només és important l'estat físic, sinó també comptar amb coneixements mecànics».

Corredors de multitud de països hi són presents. I la demanda per participar-hi és tanta que s'estableix un sorteig. Els dos andorrans, els primers que representen al país en la prova sud-africana, van conèixer la confirmació al juliol, i des de llavors entrenen directament enfocats per a la cita, amb sortides diàries de dues hores, i els cap de setmana pujant la intensitat a cinc. «Es tracta de fer el màxim d'hores possibles sobre la bicicleta», sigui en les condicions que sigui. «Hem sortit en dies de pluja i mal temps», per no tallar la preparació i «agafar ritme de cursa».

Com en les grans carreres per etapes, sigui de motor, bicicleta o a peu, des del Ral·li Dakar a la Titan Desert, entre etapes res d'hotels per dormir i descansar, sinó que els organitzadors munten un campament amb tendes de campanya, exposant al màxim l'esperit d'aventura. L'esdeveniment és oficial de la Unió Ciclista Internacional i és la prova per etapes de BTT amb major índex d'audiències arreu del món.

Aquesta és la competició que centra temporada dels dos corredors del Principat, però en disputaran d'altres com el Campionat d'Espanya i de Catalunya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT