PUBLICITAT

300.000€ per portar els Mundials a Grandvalira

  • L'estació que encapçala Núria Tarré aposta fort pel ?freeride' i paga més que el que costa portar la Vuelta
IVÁN MOURE
ENCAMP

Periodic
Foto: GRANDVALIRA

El pròxim dissabte 7 de febrer Grandvalira acollirà els Campionats del Món júniors d'esquí fora pista o freeride, i el pressupost que mou l'estació que lidera Núria Tarré ascendeix a uns 300.000 euros, costos d'organització a banda.

No hi ha dubte que hi ha darrere un enorme esforç econòmic, segons Alfons Torreno, director de màrqueting, perquè «és la línia a seguir» per promocionar el país i també perquè es tracta d'una modalitat «que no para de créixer». La Vuelta 2015, que tindrà etapa íntegra a Andorra i que s'hi estarà quatre dies –comptarà amb jornada de descans i també amb arribada el primer dia i sortida l'últim– li ha costat a Andorra Turisme menys de 200.000 euros. Una setmana més tard, el dia 14, Vallnord acollirà una prova del Freeride World Tour. «Serem l'epicentre del món», va deixar clar Torreño.

Bona part de la inversió anirà destinada a la seguretat. «És la nostra filosofia, per sobre de tot. Volem un freeride controlat», va matisar el director de màrqueting.

És la primera vegada que els Mundials júniors es fan a Europa i Grandvalira no vol ensurts al Pic del Cubil. Vindran les 60 millors promeses de tot el planeta repartits en països com Mèxic, Nova Zelanda, Suècia, Suïssa, Estats Units... I com no, Andorra, que comptarà amb Pep Naudi i Tommy Moreno. «Només he fet un parell de vegades la baixada. A la part de dalt pots esquiar fort. A baix hi ha pedres i ja he vist alguna per saltar», va comentar el segon. Tots dos fan el circuit júnior i porten dues proves disputades, a Chamonix i Fieberbrunn. «No sé com anem a la classificació però l'any passat vaig poder fer dos tercers llocs», va dir un Moreno que, gens tímid, va deixar anar: «L'objectiu? Jo vaig a intentar guanyar.

Grandvalira ha batejat aquest cap de setmana com el Freeride Weekend i ha muntat un village al pàrquing del Tarter amb pantalla gegant, música, carpes... Festa per a un cap de setmana complert.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT