PUBLICITAT

El retorn a la competició d'Oliveras serà divendres

  • L'última cursa que va fer va ser l'eslàlom dels Nacionals, a l'abril del 2014
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Oliveras, entrevistat després de les finals de la Copa d'Europa del 2014 Foto: FAE

Gairebé deu mesos més tard. Marc Oliveras torna a competir. A sentir-se esquiador d'elit. La seva fortalesa, dedicació i sacrifici han fet que hagi deixat enrere el lupus, malaltia que avui en dia ja no mata, però sí que pot ser destrossar la carrera d'un esportista. Oliveras acaba de complir els 24 anys i l'última vegada que va competir va ser al Campionat d'Andorra de descens, el 13 d'abril de l'any passat.sembla que li queden molts anys per endavant, almenys fins que ell vulgui parar i no obligat per una malaltia.

La reaparició d'Oliveras serà divendres, en el supergegant de la Universiada que es disputa a Sierra Nevada. Obviament es podia palpar l'alegria a la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) sobre aquesta notícia: «Els metges han donat el vist i plau així que no cal esperar més. És una gran alegria que es torni a sentir esportista perquè s'ho mereixia. Ha treballat molt perquè li arribi aquest moment. Està implicat al màxim, és un exemple a seguir i nosaltres estem encantadíssims», el va lloar ahir Carles Visa.

El director tècnic va admetre que no és una notícia que el sorprengui: «Va començar a entrenar a l'octubre i amb el temps hem anat veient que podia fer alguna cosa abans que acabés la temporada. Sí que s'ha avançat al que havíem previst i sabem que no està al 100%, li falta ritme de competició... Però correrà per tornar a tenir sensacions i recuperar ritme de competició».

Amb tot, alguna cosa havia fet ja, com per exemple ser l'obridor de curses a l'Europeu i els Mundials júniors a Crans Montana, o alguna FIS a França, aprofitant que hi anaven els seus companys de l'equip masculí. Àxel Esteve, Joan Verdú i Josh Alayrach també faran el supergegant igual que Carmina Pallàs i Sara Raméntol, que el tenen avui. Aquests sis i Maeva Estévez estaran allà fins el 14 de febrer que acaba una competició que té també combinada, gegant i eslàlom.

D'altra banda, Verdú i Kevin Courrieu no van poder finalitzar ahir un descens de Copa d'Europa disputat a Sella Nevea (Itàlia), que va ser guanyat pel corredor austríac Johannes Kroell amb una marca d'1min 10,26s.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT