PUBLICITAT

Toc d'atenció a Trias

  • Peñarroya no estava content amb el rendiment del pivot i el va deixar assegut els 40 minuts a Bilbao
ALBERT CANES
ANDORRA LA VELLA

Més d'un es va sorprendre quan en el partit diumenge davant el Bilbao, Jordi Trias no va jugar ni un sol minut. No va ser per cap molèstia ni lesió, si no perquè Peñarroya va voler donar-li un cop d'atenció al català perquè creia que el seu rendiment, darrerament, estava sent el que s'esperava d'ell. Peñarroya li va demanar més concentració a Trias, entre altres coses, i tot i que segueix treballant bé en els entrenaments, va decidir deixar-lo assegut els 40 minuts. Francesc Solana va ser qui va descobrir això durant la presentació de Vojdan Stojanovski, però va explicar que aquest cop d'atenció que va rebre Jordi Trias era una advertència per a tot els jugadors de l'equip: «En aquest cas, li va tocar al Jordi, però va ser un toc per a tota la plantilla».

Els mals resultats del mes de gener es van cobrar la seva primera víctima diumenge, i Trias va rebre un càstig dur per la seva aportació en les derrotes d'aquests partits en què no s'ha donat un bon rendiment en general. De fet, el seu rol ja es va veure afectat en molts altres partits, i els seus minuts van baixar considerablement, i es van situar sobre els 13 minuts per partit.

Les estadístiques confonen/ Però, sorprenentment, mirant els números de Jordi Trias no sembla que el seu rendiment sigui gaire dolent. De fet, és el segon millor de l'equip en la mitjana de punts de valoració, amb 10,3. Només el supera David Navarro, que està en els 12,4 punts de valoració. El pivot és el millor de l'equip en percentatge de llançament de dos punts, amb un 60% d'encert, però pel que fa altres aspectes no destaca gaire: 6,1 punts per partit, 4,6 rebots i 1,9 assistències en 17 minuts de mitjana, el sisè de l'equip. Les estadístiques de Trias han estat correctes, sobretot en l'apartat de valoració, però són més aviat un miratge. Durant els minuts que Trias és a pista, ha passat desapercebut en molts dels darrers partits que ha jugat, i les seves valoracions en els darrers partits estava sent menor de l'habitual. Contra l'Unicaja va fer vuit punts de valoració, o davant el Madrid en va fer nou, però en els altres partits de gener les seves estadístiques van ser molt inferiors al que s'espera d'ell. Davant el Barça, el pitjor partit de tots, va sumar 2 de valoració, i contra l'Obradoiro i l'Estudiantes en va fer 4 i 5, respectivament. Està clar que hi ha altres jugadors que en aquests partits han arribat a estar en negatiu en la taula de valoració, però el cas de Trias és diferent.

Dissabte no pot fallar/ El català va arribar l'any passat per ajudar a assolir l'ascens com una de les principals peces de l'equip, i així ho va fer, però també va venir a Andorra per tenir un paper important en la nova etapa ACB, i això, de moment, no ho ha fet. Trias encara té tota una segona volta per donar el rendiment en pista que s'espera d'ell, però haurà de ser a un bon nivell dissabte, davant el Guipúscoa, per començar a obtenir els minuts que mereix, segons el paper que té. De moment, Jawai, Green, Bogris, i Ivanov, quan hi era, li han guanyat la partida en confiança de Peñarroya a l'hora d'administrar els minuts. La seva situació és delicada, però Trias treballa bé en els entrenaments, cosa indispensable.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT