PUBLICITAT

Els privilegis del repetidor

  • Els voluntaris d'anys anteriors han pogut escollir el seu lloc d'actuació en una reunió recent
I.MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els voluntaris que van assistir a la reunió de la setmana passada a Ordino, al Centre de Congressos Foto: autv

La setmana passada es va celebrar, com és habitual cada any per aquestes dates, la tradicional reunió de voluntaris de l'Andorra Ultra Trail Vallnord (AUTV), ja de cara a la pròxima edició, que serà la setena. La convocatòria, al Congrés Center d'Ordino, estava dirigida a tots aquells que ja havien fet tasques de voluntariat en anys anteriors ja que al 2015, els repetidors tindran alguns privilegis de, diguem-ne, veterania, com per exemple la prioritat de poder escollir el seu lloc d'actuació.

L'AUTV té fins a 80 punts de control que gestionen els propis voluntaris. Alguns són en zona urbana però la majoria són, obviament, de muntanya. Es tracta d'una feina que requereix un gran equip humà que assegura el bon funcionament de la cursa però també el benestar dels corredors. Cada any es fan enquestes per saber quin el seu servei és satisfactori i la de l'any passat, en una dinàmica que va in crescendo, va determinar que en un 83% el servei dels 387 voluntaris havia estat molt bo, un 15,9% bo, un 0,9% dolent i un 0% molt dolent. Així que allò que funciona, millor no tocar-ho. D'aquí que el gruix dels 112 voluntaris que van assistir a la reunió escollissin llocs que ja havien ocupat.

Un any més, l'AUTV continua rebent propostes de països nous, com ara Xina, Finlàndia, Turquia o els Emirats Àrabs, que formen part de l'elenc de 34 països que de moment hi ha representats per al 2015.

El ritme d'inscripcions també està anant a una velocitat sorprenent. La prova reina, la Ronda dels Cims–puntuable per a l'Skyrunner National Series d'Andorra, França i Portugal–, va exhaurir les 400 places però s'han reobert inscripcions per cobrir 40 places de participants que no havien complert amb tota la paperassa requerida; el Mític –també puntuable per a l'Skyrunner National Series–té 290 de 5500, el Celestrail 240 de 550 i la Marató ha superat les 500 places, d'un màxim de 750.

La velocitat de les inscripcions és, com era d'esperar, vertiginosa. Gairebé hi ha 1.500 que volen córrer alguna cursa de l'AUTV. I el voluntariat i els seus serveis, tracte i ànims als corredors té molta part de culpa de que la gent mostri cada any més interès en venir a córrer a les muntanyes del Principat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT