PUBLICITAT

Amb el cor en un puny pel genoll de Joan Verdú

  • Va caure dimarts a Sella Nevea i avui sabrà si té trencament del lligament lateral d'un genoll
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Joan Verdú, dimarts a Sella Nevea després de patir la caiguda Foto: FACEBOOK

El descens de la Copa d'Europa que Joan Verdú i Kevin Courrieu van disputar el dimarts passat a Sella Nevea (Itàlia) va acabar, segons va informar la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) als mitjans de comunicació, amb els dos representats tricolors fora de cursa. Ahir, però, l'entitat que presideix Albert Coma va fer públic que Verdú no només no va poder finalitzar la cursa –és habitual que hi hagi sortides de pista dels corredors, la qual cosa acaba en l'eliminació automàtica–, sinó que va patir una caiguda que té a tota Andorra amb el cor en un puny.

El jove talent tricolor, aquell que amb 17 anys va conquerir un bronze olímpic als Jocs Olímpics de la Joventut d'Innsbruck, va patir una caiguda d'aquelles que fan mal fins i tot de veure. En perdre l'equilibri i sortir-se de la pista, l'andorrà va anar a parar a les xarxes de protecció i no se sap si per la caiguda o per alguna enganxada, es va doblegar un genoll. Immediatament el va veure un metge que li va fer una primera exploració, però sense un diagnòstic clar. Li van recomanar que es fes una ressonància magnètica així que va agafar les maletes amb destí al Principat i va arribar ahir passades les sis de la tarda. Avui, doncs, li faran les proves. «Diu que li fa molt mal, però això no té per què indicar que s'ha trencat res. El metge italià no va veure res estrany però en tot cas, creu que el pitjor que li pot passar és que tingui un trencament del lligament lateral», va explicar el director tècnic de la FAE, Carles Visa.

DESCARTAT EL CREUAT ANTERIOR / Això vol dir que, si hi ha trencament, amb tota probabilitat es perdrà tota la temporada, però queda descartat el trencament del creuat anterior, la lesió més temible per a un esportista que el tindria un mínim de vuit mesos, si tot va bé, lluny de les pistes. «Tota lesió arriba sempre en un moment inoportú i és cert que hi ha neguit pel que dirà la ressonància, però dins de les males notícies, no té perquè ser res greu. Pot haver estat simplement un cop i poder anar a entrenar demà mateix. De fet hi ha lesions de genoll que no impedeixen als corredors deixar de competir», va indicar Visa.

DUES TÍBIES, DOS PERONÉS / Verdú és un dels valors amb més futur i de fet, la setmana passada va guanyar la plata en la combinada alpina del Nacional de Suïssa júnior. Ja n'ha fet uns quants, de resultats com aquest, però també és capaç de donar ensurts com el de dimarts. I molt més greus. Com l'any passat als Jocs Olímpics de Sochi, on es va trencar la tíbia i el peroné, o fa un parell d'anys a Xile, que va patir el mateix doble trencament. És el que té donar-ho tot.

«Li fa mal, però no té perquè haver-se trencat res. El metge italià no va veure res estrany però es farà una ressonància per assegurar-nos»



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT