PUBLICITAT

La Volta als Ports del 2016 tindrà el recorregut de l'etapa de la Vuelta

  • La intenció és arribar a un màxim de 2.000 participants en una jornada que tindria 5.230m de desnivell
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una participant, durant l'edició de l'any passat camí de la Coma d'Arcalís Foto: ÀLEX LARA

La Volta als Ports d'Andorra vol fer un pas endavant i compta amb tots els ingredients per poder fer-ho. En l'edició de l'any 2016, la marxa cicloturista andorrana tindrà com a recorregut llarg el mateix de l'etapa íntegra que la Vuelta a Espanya disputarà a Andorra el pròxim estiu. Una novetat que el que pretén és apostar seriosament per una cita esportiva però també turística que atregui gent al Principat. El projecte té el vistiplau d'Andorra Turisme i del Ministeri, i la intenció és arribar, en 2016, a un màxim de 2.000 participants que hauran de lluitar contra els 138km, els sis ports d'alta muntanya i els 5.230 metres de desnivell acumulat. En l'edició de 2014 van participar 800 cicloturistes.

L'aposta pel ciclisme que es fa des de les institucions públiques amb l'arribada de la Vuelta el pròxim estiu i del Tour de França en 2016 tindrà un al·licient extra per a l'aficionat tant d'Andorra com de fora del país, ja que l'organització de la Volta als Ports ha arribat a un acord amb Turisme i la Vuelta, després de reunir-se amb el titular del ministeri, Francesc Camp, i el director de la cursa espanyola, Javier Guillén, per copiar el recorregut de la cursa espanyola professional que es farà el 2 de setembre. La intenció inicial tant de Turisme com de la Vuelta és que en l'edició d'aquest 2015 ja s'instaurés aquest recorregut íntegre, però es farà en 2016 perquè l'organització de la VPA ja tenia contractades tant la sortida des de la Massana, com l'arribada a Arcalís. «El que hem d'esperar és que en l'etapa de la Vuelta faci un bon dia i es vegi un bon espectacle perquè la gent s'enganxi i vulgui fer el recorregut», va manifestar ahir el director de la cursa, Gerard Riart.

LA REFERÈNCIA DEL FORA DE CONTROL / La intenció és fomentar la il·lusió de competir no només en el mateix terreny que els professionals, sinó també fer-ho intentant agafar referències de temps dels millors ciclistes del món. Per això, des de la VPA el que s'ha decidit és que s'agafarà el temps de fora de control que tindrà l'etapa de la Vuelta a Espanya del 2 de setembre –aquest fora de control és el temps que es dóna als ciclistes en cada carrera professional per arribar a meta, una vegada ho hagi fet el primer classificat, i a partir d'aquell temps qui arribi més tard de l'estipulat, queda fora de cursa– i es premiarà els cicloturistes de la marxa andorrana que arribin dins d'aquesta referència. Per saber aquest temps, s'haurà d'esperar a l'etapa del 2 de setembre.

5.230 METRES DE DESNIVELL / L'etapa de la Vuelta 2015 que s'imitarà en la VPA 2016 compta amb sis ports de muntanya, 138km i 5.230 metres de desnivell acumulat. Un autèntic repte físic i mental per als participants. Sortirà d'Andorra la Vella, pujarà direcció Encamp, port de Beixalís, baixada a Ordino, Coll d'Ordino, baixada a Sant Julià pel vessant de Canillo, la Peguera (la Rabassa), baixada per Aixirivall i pujada al Coll de la Gallina per Fontaneda, baixada per Canòlich, port de la Comella i Cortals d'Encamp, on hi serà la meta.

EL 12 DE JULIOL, QUATRE PORTS / Per a la cita d'aquest any, però, es mantindran els tres recorreguts de l'any passat. Un de 112km i quatre ports (Rabassa, Comella, Ordino i Arcalís), l'altre de 80km amb Coll d'Ordino i Arcalís, i un curt i solidari des de la Massana fins la Coma d'Arcalís.

ACORD QUEBRANTAHUESOS I L'ARIEGE / Per a l'edició de 2015, que se celebrarà el 12 de juliol –sortida de la Massana i arribada a Arcalís, amb tres recorreguts–, la prova andorrana servirà per poder rebre un premi per a tots els ciclistes que hi participen en dues proves, a elegir entre la VPA, la Quebrantahuesos i l'Ariegeoise. Aquest acord es va tancar la setmana passada a Montpellier en una reunió conjunta entre els dirigents de les marxes cicloturistes més importants d'Europa.

Així mateix, la VPA seguirà en el circuit català Ciclopirineus i també serà puntuable per al circuit francès Midi Pyrénées.

REGAL DE MALLOT AMB MÀNEGA LLARGA / Una novetat que iniciarà la Volta als Ports és que, si bé de normal les marxes cicloturistes obsequien els participants amb un mallot de mànega curta commemoratiu de la prova, la VPA ha decidit fer una cosa diferent i regalar un mallot de mànega llarga. A més, per a les dones, i amb la intenció de fomentar més la seva participació, hi haurà un obsequi extra que encara està per definir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT