Ireneu Esteve destaca en l'estrena a Almaty amb una dotzena posició

• L'esquiador va quedar-se a només un segon i mig d'entrar al top 10 en els 10km patinador
ALMATY

Ireneu Esteve, durant una cursa de la temporada passada Foto: MONTSERRAT ALTIMIRAS

Primera prova dels Campionats del Món júnior d'Almaty (Kazakhstan) i resultat sorprenent d'Ireneu Esteve. I en positiu. El corredor de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) va concloure en la dotzena posició en els 10 quilòmetres patinador, finalitzant per davant de representants de veritables potències mundials de l'esquí de fons, com els escandinaus i els centreeuropeus. Van prendre la sortida un total de 84 participants.

En l'estrena en una cita internacional d'aquestes característiques, Esteve va realitzar una cursa en la que va anar de menys a més, guanyant posicions a mida que anava completant el circuit. Va finalitzar en la dotzena plaça a 1min 28,6s del guanyador, el rus Alexey Chervotkin, que va imprimir un temps de 23min 36,4s per adjudicar-se la medalla d'or. Els russos van ser els clars dominadors, completant els tres caixons del podi. El segon lloc va ser per a Denis Spitsov (23min 52,3s) i el tercer per a Alexander Bakanov (24min 10,8s). L'andorrà es va quedar a només un segon i mig d'entrar entrar entre els 10 primers de la classificació, plaça que va ocupar el francès Jules Lapierre. De la setena posició del romanès Florin Daniel Pripici només el van separar 9 segons.

«La cursa ha estat una passada, ha fet una gran carrera, anant de menys a més. El primer parcial anava el 26, després el catorze i ha anat baixant fins el dotze que ha acabat», afirmava l'entrenador de la FAE, Joan Erola, destacant la importància de la classificació assolida: «Hem de gaudir aquest resultat perquè el fons a Andorra no havia arribat mai tant lluny, amb un corredor andorrà a nivell mundial, perquè això és tot un Campionat del Món». L'evolució durant la temporada segueix una línia ascendent. «És espectacular la progressió que ha fet de l'any passat a aquest Campionat del Món. Podem estar molt contents», i de cara a la prova de demà dels 10+10 km «ens marquem com a objectius el mateix que en la primera, estar entre els trenta millors. Això ara ens ha anat molt bé, però hem de tocar de peus a terra. Estar entre els trenta millors és el que crec que ens hem de marcar i al que anirem a lluitar».

Des de la federació, aquest resultat «supera les expectatives que ens havíem posat. Fer un top15 en uns Mundials és una animalada», exposava Carles Visa, director tècnic de la FAE, remarcant que «m'atreviria a dir que és el millor resultat d'un andorrà en uns Mundials júnior». El tur d'Esteve és prometedor i s'apostarà sense dubtar-ho per donar-li totes les eines necessàries per a que segueixi evolucionant: «Això ens obliga a posar-nos les piles per no tallar la seva progressió».