PUBLICITAT

S'ho prenen seriosament

  • L'aleví del CE Sant Julià va pel seu primer any en competició a la lliga catalana i, de moment, està invicte
ALBERT CANES
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Els jugadors de l'aleví del CE Sant Julià i els seus entrenadors, abans d'un entrenament. Foto:TONY LARA

No és comú que en un equip de nens, en aquest cas, l'aleví del CE Sant Julià, es prengui l'esport de manera tant seriosa i a la vegada puguin gaudir del que fan, com és habitual entre els nens. Però aquest grup de joves, format majoritàriament per nens de la parròquia, acudeixen sempre als entrenaments, menys en dies puntuals, cosa poc habitual també. A més a més, compten amb tres entrenadors, el primer responsable, Aitor Garcia, i dos més que li donen suport en treballs específics.

Tot plegat fa que els seus entrenaments semblin els d'un equip professional, amb un grau de treball elevat i unes ganes que impressionen. I això, al final, acaba donant bons resultats. Vuit partits i vuit victòries és el balanç que porta l'aleví del CESJ en el primer any que disputen la lliga catalana, concretament, a la Primera Divisió Territorial de Lleida. Evidentment, aquests resultats, han portat a l'equip a ocupar la primera plaça de la seva classificació. Però ells no es volen quedar només amb aquesta primera posició, l'objectiu és assolir l'ascens a Divisió d'Honor, en la qual el nivell és més elevat i es competeixen amb club de tota Catalunya. Serà complicat aconseguir l'ascens perquè un cop acabi la lliga, i en cas que mantinguin la primera posició, entraran en un sorteig en el qual hi haurà el campió de la lliga territorial de Tarragona i els dos primers de Barcelona. EL Sant Julià s'enfrontaria a un d'aquests tres rivals a partit únic i si vencen obtindran l'ascens, però en cas de derrota es quedaria sense complir l'objectiu. «Estaria igual d'orgullós si no assoleixen l'ascens perquè abans que això, l'objectiu principal és el treball. Aquest és un aleví que entrena molt bé» comenta Aitor Garcia.

És un pas important el fet d'haver passat a competir a Catalunya, perquè la lliga andorrana era una mica limitada: «És una experiència millor que la lliga andorrana. Es feia una mica pesat jugar sempre amb els mateixos», comenta el porter de l'equip, Théo Gutiérrez. El mateix pensa Èric Palau, jugador del CE Sant Julià: «Està bé jugar amb altres equips perquè així aprenem més que si son sempre els mateixos. Volem millorar i així serem més forts», comenta Palau.

Encara resten sis jornades, però l'equip està convençut que l'any que ve disputarà la Divisió d'Honor, sobretot pel treball que fan, i així podran deixar al següent grup d'alevins en una bona categoria.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT