PUBLICITAT

Per fi un rival de la mateixa lliga

IVAN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Per fi, després d’una pujada de gener complicada per les derrotes amb Madrid, Barça, Unicaja i Bilbao que han arrodonit una ratxa de sis derrotes consecutives, canvis en el vestidor i sobretot, nervis i dubtes, arriba un partit contra un equip que juga la mateixa lliga. La de la permanència. El BC MoraBanc Andorra rep el Guipúscoa demà al Poliesportiu (21.00 hores) amb una idea fixa: estrenar el caseller de victòries en aquest 2015.

El conjunt que dirigeix Joan Peñarroya vol alliberar-se d’un nerviosisme més injustificat que justificat. Hi ha necessitat de victòria perquè la zona vermella està a només un triomf, però tal i com va indicar ahir una de les cares noves del vestidor, Luka Bogdanovic: «Aquest partit no és clau. Sí molt important, però queda molta lliga». Per fi hi ha davant un rival de la part baixa, assequible. Només cal mirar la comparativa dels dos equips –a sota de la classificació, en la pàgina 4– per veure que estan a la par. 

 

LA QUARTA MILLOR DEFENSA / Del Guipúscoa preocupa principalment que és la quarta millor defensa de l’ACB, tot i que el MoraBanc tampoc no es queda curt i és la vuitena. Això sí: si els tricolors acumulen sis derrotes seguides, l’equip que dirigeix Jaume Ponsarnau en porta tres: Madrid (l’últim), Estudiantes i CAI Saragossa. Tots dos equips coincidiran al parquet en una situació similar i amb un objectiu claríssim: trencar la mala ratxa de resultats i superar un enemic de la part baixa.

DERROTA DE TRES A SANT SEBASTIÀ / En la primera volta ja es va poder veure una igualtat que va mantenir la incertesa en l’electrònic fins la darrera dècima. La derrota va caure del costat andorrà per tres punts (67-64) i per als de Sant Sebastià va ser la primera victòria de la temporada. Llavors es va poder veure un guió similar a la dels darrers partits: un MoraBanc batallador durant mitja hora, fins i tot millor que el rival, per acabar perdent les rendes en els últims deu minuts. Per a Bogdanovic, últimament això té una explicació: «Crec que falta concentració, prendre decisions més intel·ligents». 

De la seva banda el capità i jugador franquícia, Víctor Sada, va demanar resetejar els caps, oblidar el partit de la primera volta, els últims i mirar endavant: «No s’ha de pensar en les derrotes ni en el passat, sinó en que volem ser guanyadors. Contra els de la part alta no hem sabut tancar els partits però hem sigut competitius. A Guipúscoa va ser un colze a colze, però a casa hem de ser més regulars i intensos». Amb tot, Sada no creu que aquest sigui un duel més: «Hem de ser positius vagi be o malament perquè es un partit clau».

 

PONSARNAU NO ES REFIA / Si a Andorra hi ha dubtes després de sis derrotes, el mateix parer hi ha a Sant Sebastià amb el seu equip. L’entrenador, Jaume Ponsarnau, no va dubtar a lloar les qualitats del MoraBanc: «Manté una idea molt determinada de joc i és que et castiga quan tu no jugues, quan et relaxes. Amb els fitxatges té més pintura i més tir». Sobre el partit, té clar que no n’és un més: «És veritat que només és una victòria pero el rival deixa de sumar».

 

L’AFICIÓ ES MOBILITZA / La implicació de l’afició tricolor en aquesta setmana s’està palpant sobretot amb un parell de detalls. D’una banda, ha respost de meravella a la iniciativa del club de regalar una entrada a cada soci, tot i que d’inici havia de ser un 3x1. Gairebé 500 abonats van aprofitar el que s’ha batejat com ‘la festa del soci’. Així que s’espera una entrada com si vingués un Barça o un Madrid, amb més de 4.000 espectadors.

D’altra banda s’ha produït una mobilització per internet, sota el hashtag #jocantoelgrancarlemany que proposava que el propi públic cantés el Gran Carlemany abans de l’inici. Marian van de Wal posarà la seva veu com sempre i el club afegirar la lletra de l’himne al video-marcador. En busca de la comunió entre afició i equip. I amb un més... H


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT