PUBLICITAT

Peñarroya surt en defensa de Trias i assegura no castigar-lo

  • El tècnic afirma que és «un professional impecable» i que qualsevol es pot quedar a la banqueta
Joan josep Blasco
andorra la vella

Periodic
Jordi Trias condueix l'atac andorrà en un partit Foto: tony lara

No és una qüestió disciplinaria. Només una situació de partit. Jordi Trias es va quedar a Bilbao per decisió tècnica tota l'estona a la banqueta. A la pista no se'l va veure ni un sol segon. Sembla un càstig, i des d'altes instàncies del club així ho indicaven, però l'entrenador del BC MoraBanc Andorra, Joan Peñarroya, ho nega. No dubta del compromís del jugador, ni de cap altre component de la seva plantilla.

Va ser sorprenent comprovar a Bilbao com el tècnic, en un partit igualat i intens, renunciava a una rotació. Trias no es va moure de la banqueta. Però aquesta no va ser cap condemna. «No va jugar per una decisió pura i estrictament tècnica del partit», assegura Peñarroya, que considera que el que va dir el director general de l'entitat, Francesc Solana, dimarts en la presentació de Vojdan Stojanovski, no és el missatge que es volia transmetre: «Es van mal interpretar unes paraules» . Solana venia a dir que Trias s'havia relaxat darrerament i aquest era un toc d'atenció tant cap a ell com a la resta del grup.

Que a ningú li estranyi si d'ara endavant hi ha jugadors que no participen en algun enfrontament. «En aquests moments tenim una plantilla d'onze jugadors professionals, que és una cosa que no hem tingut al llarg de l'any. En el 80% dels partits hem anat amb vuit o nou jugadors disponibles per jugar. És complicat que juguin onze un partit», a pesar de les rotacions. Poder comptar amb aquest nombre de jugadors en la primera plantilla «és una situació que no s'ha produït diria que gairebé mai ni en ACB ni en els anys anteriors», pel que si algú no s'aixeca de la banqueta en algun matx «és una situació que pot ser normal a partir d'ara». Dependrà del desenvolupament del partit: «He de prendre les decisions en benefici d'intentar guanyar el partit. Ien funció també del rival poden jugar un jugadors o uns altres». O alguns fins i tot no fer-ho per circumstàncies.

El cas de Trias no és el primer que es produeix aquesta mateixa temporada. A Román Martínez ja li va tocar viure-ho, però quan el texà ja estava sentenciat. Peñarroya subratlla que el fet de no jugar «no vol ni que estigui descontent amb ningú ni vol dir res. Les decisions tècniques es prenen pel benefici del col·lectiu i això ho tenen molt clar els jugadors». Del compromís del gironí no en dubta. «És el mateix jugador des del primer dia que va arribar a Andorra que avui. És un jugador d'ètica de treball impecable», al que no li vol carregar les culpes de les derrotes. I no assenyala a ningú: «No es pot personalitzar res en la figura del Jordi perquè és un professional impecable». Això sí, li demà més, com a la resta, i a si mateix també. ?Evidentment estem en una competició en la qual tots hem de donar un pas endavant perquè fins el dia d'avui amb el que hem fet ens dóna per guanyar cinc partits?.

RELLEVANT, PERÒ NO UNA FINAL/ Després d'enfrontar-se seguidament amb els primers classificats de la Lliga Endesa, el MoraBanc rep aquest vespre al Gipuzkoa Basket, rival directe amb una victòria més que els andorrans. Són sis les derrotes consecutives, i la intenció és que aquest matx serveixi per canviar la tendència negativa actual. «És un partit important i tothom ho sap. Però no és vital ni una final, quedaran catorze jornades i tota una segona volta», destaca Peñarroya, remarcant que «es tracta de sumar tu i que ells no ho facin».

Les ansietats no poden fer acte de presència. «És un partit que tenim tots moltes ganes de jugar-lo i guanyar-lo. L'hem d'afrontar amb el cap serè i la capacitat tant si les coses ens van bé com si no. No ens podem anar del partit», i sobretot «la gestió emocional dels moments és molt important». El conjunt basc presenta complicacions pel tipus de joc que planteja: «És un equip que defensivament està força treballat i que intenta fer que el joc de l'oponent sigui espès. Embrutir el joc de l'oponent, posant trampes. A vegades semblen que especulen i et deixen tirar i et generen dubtes. Han crescut a través d'això, de les seves situacions defensives i fent que l'oponent en l'aspecte ofensiu mai se senti còmode» i «busquen un partit més travat del que ens agrada a nosaltres».

Per la seva part Betinho Gomes considera que en la mentalització per encarar el matx «el més important és no pensar en que és un rival directe, un equip de la nostra lliga. S'ha de pensar que és un equip com la resta». Tot i no guanyar «la confiança segueix igual perquè a pesar de les derrotes estem jugant molt bé. Ens falta donar un pas endavant per guanyar els partits», i mantenir la intensitat en els quatre períodes, no com a Bilbao: «Hem d'intentar estar concentrats els 40 minuts, no només 30».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT