PUBLICITAT

Admirable Oliveras

  • No competia des d'abril del 2014, li van detectar lupus al setembre i torna a les pistes amb un segon lloc
iván moure
escaldes-engordany

Periodic
Marc Oliveras ?esquerra? abans de pujar al podi al costat del guanyador, Michelangelo Tertori ?al centre? i el suís Sandro Boner, ahir a Sierra Nevada Foto: fae

Marc Oliveras és tot un exemple de superació. Ahir, nou mesos després de disputar l'última cursa (ara ja penúltima) i més de quatre que li van detectar lupus al setembre, va tornar a les pistes per fer una segona posició en el supergegant de l'Universiada que es disputa a l'estació espanyola de Sierra Nevada. Realment admirable per a un noi que admet treure's «un pes de sobre». «Sempre dubtes de si tornaràs a esquiar, de si estaràs al nivell, de si podràs aguantar el ritme», comentava després de la cursa.

«EL LUPUS M'HA FET UN GUERRER» / Oliveras no només va pujar al segon calaix del podi, sinó que a punt va estar de guanyar. Només una centèsima el va separar del guanyador, l'italià Michelangelo Tentoni. El primer en sorprendre's va ser ell mateix però tractant de trobar-li una explicació, va considerar: «Les ganes fan molt. Estava extramotivat, amb unes ganes boges de tornar a competir. Sé que igualment la falta de ritme afecta però el el lupus m'ha convertit en un guerrer».

Les sensacions del primer espasa de l'equip masculí de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) abans de la prova, quan esperava al portilló, eren de nervis: «Eren normals, però els vaig superar abans que comencés la carrera. Vaig pensar que havia d'esquiar bé, com sé. M'he calmat i mentalment em sentia molt fort», recorda.

En noies Pallàs va acabar sisena i Sara Raméntol, divuitena en una prova que va va guanyar la noruega Kristine Fausa Aasberg i pel que fa al boardercross, Maeva Estévez va obtenir la 23a posició després de ser eliminada en els quarts de final.

VERDÚ, AMB TRENCAMENT AL LATERAL / Era el pitjor pronòstic i també el que s'esperava: Joan Verdú té un trencament del lligament lateral de la cama esquerra i estarà uns dos mesos de baixa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT