PUBLICITAT

L'hotel-iglú de Grandvalira, vehicle per exhibir l'obra d'artistes andorrans

  • L'allotjament, ubicat al sector de Grau Roig, impulsa la cultura del país en la que és la seva setena construcció
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Esteve escolta les explicacions d'una responsable de l'hotel-iglú, ahir Foto: SFG

Una escapada romàntica, una nit poc convencional, gaudir d'una estada diferent… Aquests són alguns dels al·licients que, per setè any consecutiu, ofereix l'hotel-iglú de Grandvalira, una oda a la originalitat dintre del mapa de turístic d'Andorra.

Aquest any, per la seva setena construcció, l'hotel-iglú ha estat decorat per primer cop per artistes del país i amb obres de temàtica andorrana. Tenint en compte que la construcció rep cada temporada turistes d'arreu del món, ja sigui per visitar l'iglú, per sopar o per quedar-s'hi a dormir, l'obra d'Eve Ariza, Joan Canal, Roger Mas, Ahmad Keshta, Mònica Armengol i l'exresident, Álex Fernández, té l'oportunitat de ser coneguda internacionalment.

Bafarades de silenci, mecanismes de rellotges que marquen el pas del temps, l'argolla de Fontargent, diferents formes d'aigua, la flora que espera que es fongui la neu o les pedres del riu Valira són alguns dels motius que els artistes andorrans han plasmat a les parets de l'hotel-iglú, que un any més s'ha erigit a les pistes de Grau Roig per acollir curiosos i amants de les experiències singulars.

Aquest any, la novetat és que els escultors són tots d'Andorra –a excepció del exresident gallec Álex Fernández– essent aquest projecte el primer que sorgeix del recent estrenat cens d'artistes elaborat pel Ministeri de Cultura, informa l'ANA.

Durant la inauguració d'aquest hotel-iglú, el ministre de Cultura, Albert Esteve, va agrair ahir a Grandvalira que s'hagi pensat en els artistes del país, ja que en època de crisi «són un dels col·lectius que més la noten» i va subratllar que «la iniciativa suposa un repte important, i alhora és una oportunitat per projectar la cultura andorrana internacionalment». Per la seva banda, el director de màrqueting de Grandvalira, Alfonso Torreño, va valorar que «l'hotel està funcionant molt bé aquesta temporada, amb una ocupació d'entre el 60 i el 80% des què va obrir el 27 de desembre.»

L'hotel compta amb cinc habitacions, un restaurant i una zona de relaxació amb dos jacuzzis i una sauna. Les diferents estances, fetes de neu, han estat esculpides pels artistes, que han destacat la bona sintonia que han tingut a l'hora de treballar amb la neu i el fet que sigui un art efímer.

Un dels artífexs i que pot veure amb satisfacció la seva obra projectada a l'hotel-iglú de Granvalira és Eve Ariza. Ariza va explicar que el seu treball «representa el silenci que aconsegueix la neu en un lloc tan especial com aquest», i va destacar el fet que l'obra anirà modificant-se a mesura que avanci la temporada fins a finalment desaparèixer. Per la seva banda, Joan Canals també es va mostrar fascinat pel fet que els seus mecanismes de rellotges hagin anat baixant per la paret durant el mes que fa que els va crear. Canals, que ja havia treballat amb neu al concurs del Pas de la Casa, va qualificar el treball amb aquest material de «molt divertit», i va assenyalar que «no es passa gens de fred»

La decoració de l'habitació més gran ha anat a càrrec de Roger Mas i Mònica Armengol, que hi han representat diferents formes d'aigua, mentre que Álex Fernández ha optat per esculpir la flora que espera que la neu es fongui . Finalment, Ahmad Keshta ha omplert la darrera habitació de pedres com les que es poden trobar al riu Valira.

L'hotel-iglú va obrir les seves portes el passat 27 de desembre, després d'un dur treball per la manca d'un volum important de neu a principi de temporada. Després de fer l'estructura, que s'aconsegueix inflant globus gegants, cobrint-los de neu i tornar-los a desinflar, era el torn dels artistes i de la mostra del seu talent. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT