PUBLICITAT

Adjudicats 26 pisos destinats a joves

Els habitatges es van posar en funcionament el 2009, i s’han rebut un total de 242 sol·licituds

Un moment del sorteig dels pisos de Jovial, ahir.
Un moment del sorteig dels pisos de Jovial, ahir. | ANA
El Comú d’Andorra la Vella va celebrar ahir  el sorteig de 26 habitatges de Jovial. El notari va extreure les paperetes dels pisos sortejats i dels candidats, i així s’hi van adjudicar els 24 pisos d’una habitació i dos de dues habitacions. Així, els nous inquilins se sumaran als que ja ocupen els habitatges destinats als joves de la parròquia.
El sorteig es va celebrar a la sala de plens del comú, amb la presència del cònsol major, Jordi Minguillón, i el conseller de Joventut i president del Consell d’Administració de Jovial, Marc Pons. L’expectació a la sala no va ser abundant, però sí que s’hi van acostar alguns dels participants que, nerviosos, esperaven que els toqués un dels habitatges.
Minguillón va recordar que els habitatges es van posar en funcionament per primer cop el 2009, i que des d’aleshores s’han rebut un total de 242 sol·licituds i només 27 han estat denegades. En total, ja han gaudit d’aquests habitatges 136 joves, i els pisos han estat sempre ocupats.
Hi ha 80 pisos, dels quals quatre estan cedits al Govern per a ús social mitjançant un conveni que finalitza el mes de juny i que es vol tornar a renovar, possiblement ampliant-lo; mentre que tres són de mobilitat reduïda, i estan tots ocupats.
Els habitatges que s’han sortejat han estat 24 d’una sola habitació i dos de dues habitacions, i els qui no han estat beneficiats queden en llista d’espera per quan algun dels inquilins decideixi marxar.
L’objectiu de Jovial és ajudar a l’emancipació dels joves, i pel que van comentar els assistents al sorteig, és el que s’aconsegueix. De fet, tres de les noies a les que se’ls va atorgar un pis d’una habitació estaven vivint amb familiars i gràcies a aquesta oportunitat podran anar a viure soles sense haver d’assumir el cost d’un lloguer a preu de mercat.

emancipació / Elisabet Escribano té 24 anys i ha estat beneficiària d’un dels pisos, i gràcies a això s’independitzarà per primera vegada. Va explicar que anar a un altre pis de la capital li hagués sortit més car, i sobretot pel fet que «només amb l’entrada ja són uns 1.500 euros més comprar els mobles», i que en aquest cas se’ls demanen 600 euros a l’inici. Escribano té una feina fixa al SAAS però tot i així, emancipar-se li suposava un gran esforç segons els preus que havia vist de mercat, i en canvi a Jovial, tenint en compte la seva renda i l’habitatge al que ha optat, pagarà 310 euros i això li permetrà estalviar per al dia que hagi de marxar.
Elisabet Sánchez té 34 anys, gairebé el límit per sol·licitar un pis a Jovial, i ja estava buscant un pis per marxar de casa dels seus pares. Reconeix que estava nerviosa, i va celebrar que li hagi tocat el pis ja que és «una oportunitat per poder anar a viure sola». Pagarà al voltant de 400 euros, cosa que li facilita la situació perquè a això li ha de sumar les despeses i sinó, tot i tenir una feina fixa, li pujava molt el preu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT