PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els lladres de caixes fortes amplien els robatoris a la Rabassa d’Ordino

La nit d’ahir van entrar al restaurant Tòpic i van robar els fons de caixa i les propines

Per JOAN RAMON BAIGES

Control de la Policia a Sant Coloma, després d’un atracament.
Control de la Policia a Sant Coloma, després d’un atracament. | TONY LARA
Encara que l’única versió oficial de la Policia és que la investigació està oberta i que hi ha hagut denuncies per sostracció patrimonial, els lladres de caixes fortes continuen fent de les seves i de moment hi ha poques dades que puguin conduir a la  identificació d’aquests delinqüents que estan creant inquietud entre propietaris de xalets, hotel i aparthotels.
 
A principis de la setmana passada el seu radi d’actuació es va concentrar a Ordino; i divendres els lladres van tornar a robar, i en aquest cas ho van fer a la Rabassa d’Ordino, un indret molts boscós i poc poblat i on els agents de la Policia entenen que van poder actuar de forma menys visible. Ho van aconseguir amb èxit almenys en tres ocasions, segons van informar a aquest rotatiu fonts policials.
Però els fets delictius continuen. Sembla que els lladres no tenen intenció de parar i la matinada d’ahir van entrar al restaurant Tòpic d’Ordino. Van forçar una finestra i un cop a dins del local van agafar els diners del fons de caixa i les propines. En total uns 600 euros, segons van informar responsables del local. Per la tarda la Policia estava inspeccionant les gravacions que havien fet les càmeres de seguretat del local.
 
BANDA ESTRANGERA // En tots els casos el modus operandi és el mateix, per la qual cosa els investigadors es mostren convençuts que els autors dels robatoris també són els mateixos, una banda especialitzada en aquests tipus i amb molta probabilitat estrangera que s’ha desplaçat a Andorra per fer-se amb els botins de les caixes fortes. Els delinqüents no sostreuen els diners del lloc dels fets, sinó que s’emporten sencera la caixa blindada per, més tard, obrir-la amb més tranquil·litat lluny de la vista de persones i Policia. En un dels casos una de les caixes va ser trobada al mateix Coll d’Ordino. Des de la Policia es porta amb molta reserva la investigació i no es volen facilitar dades excepte confirmar els fets.
 
Els lladres no toquen res més, només els hi interessa l’interior de les caixes. Un dels negocis afectats és l’aparthotel La Neu de Llorts. A banda dels tres robatoris de divendres, s’hi ha de sumar els primers que van alertar els veïns de les Valls del Nord, que van tenir lloc dimarts de la setmana passada. Altres establiments que han estat víctimes dels lladres estan a Erts, Llorts, la Cortinada o l’Aldosa de la Massana.
En una de les actuacions els propietaris estaven dormint, i no van notar la presència d’estranys. La presència policial a les Valls de Nord s’ha fet més notòria des que va començar l’onada de robatoris. Hi ha controls a diverses zones de la carretera i s’ha augmentat el nombre de patrulles que vigilen les dues parròquies. Els investigadors no només busquen possibles allotjaments dels delinqüents, sinó que també contemplen la possibilitat que hagin instal·lat un campament a l’aire lliure en algun indrets amagat, un sistema que ja han utilitzat en el passat altres bandes per despistar a la Policia. 
 
Els lladres accedeixen a l’interior dels habitatges i establiments i localitzen on està amagada la caixa forta. Un cop trobada procedeixen a separar-la de la paret i se l’emporten per obrir-la en un lloc més segur. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT