PUBLICITAT

Salita agafa forma i compleix amb el calendari previst

Tot avança a bon ritme i es manté l’obertura per a finals d’aquest any

Obres de la futura Residència Salita
Obres de la futura Residència Salita | Tony Lara
Les obres de construcció de Salita, la nova residencia geriàtrica d’Escaldes-Engordany, segueixen avançant i complint els terminis previstos segons va anunciar dimarts Molines Patrimonis, empresa posseïdora de la llicència d’obres. L’estructura de l’edifici que ha d’acollir el centre per a la tercera edat ja està finalitzada i ara es treballa en l’equipament interior i en el revestiment de la façana, que es farà amb tres tipus de materials diferents. En principi s’espera que l’obra acabi a l’estiu i que s’iniciï l’activitat abans que acabi l’any, entre novembre i desembre de 2015 

El responsable del projecte, Pasqual Gràcia, va afirmar en el seu dia , quan van començar les obres, que «el centre va orientat a persones amb un cert grau de dependència, des de grau baix fins a un grau elevat" i va afegir que “la idea és donar servei a aquestes persones en totes les necessitats que tinguin tant del dia a dia, com de tractaments i  teràpies». L’immoble constarà de 8.750 metres quadrats construïts en un parcel·la de 1.125 metres quadrats, ubicada al carrer Josep Viladomat, i s’estructurarà en diferents unitats de convivència per poder oferir un servei especialitzat adequat a cada resident, segons les seves necessitats i els seus diferents nivells de dependència, tant física com cognitiva.

Mitjançant aquest sistema s’aconsegueix oferir serveis personalitzats i especialitzats per promoure al màxim la qualitat de vida i l’autonomia de les persones a les quals s’atén. La posada en marxa d’aquest nou centre residencial significarà també la creació d’uns vuitanta llocs de treball fixos i qualificats entre metges, infermeres, auxiliars de geriatria, psicòlegs, fisioterapeutes, personal administratiu o de manteniment i neteja, entre altres. 

Evidentment, la intenció és convertir Salita en un centre socio-sanitari de referència i una residència capdavantera en l’atenció en malalties neurodegeneratives. L’edifici constarà de planta baixa i sis pisos. Destaca la coberta plana enjardinada i el pati anglès interior. Pasqual Gràcia ja va explicar que l’edifici «jugarà amb diferents tipus de materials i volums per crear un entorn arquitectònicament més atractiu i innovador possible» La residència comptarà amb 144 places, repartides en 32 habitacions dobles, 60 individuals i unes 20 suites. El projecte també inclou un centre de dia amb capacitat per a 20 persones. El complex, gestionat pel grup SAR, té una inversió total que ascendeix a 10,5 milions d’euros. Al novembre, quan Salita estigui activada, a més d’ajudar a la re-incentivació econòmica de la parròquia, es tanca una demanda de la ciutadania iniciada anys enrera.
PUBLICITAT
PUBLICITAT