Domini absolut

Per JOAN JOSEP BLASCO

Victor Hugo es fa amb el control de la pilota.
Victor Hugo es fa amb el control de la pilota. | Joan Josep Blasco
S’esperava una golejada i aquesta es va produir. Les diferències entre uns i altres són abismals i es van fer notar sobre el terreny de joc. El derbi només va ser tricolor. L’FC Andorra va dominar per imposar-se a La Seu d’Urgell FC (8-0), que continua amb el seu via crucis particular.

Amb l’onze titular que va treure Justo Ruiz va deixar clar que aquest no era un partit on donaria concessions. Al primer minut es veia com aniria la resta d’enfrontament. Ludo no s’ho pensava dues vegades per etzibar un xut amb efecte des de fora l’àrea, amb la pilota estavellant-se al travesser. Els alturgellencs només les veien venir, amb el domini absolut dels andorrans. Una centrada per l’esquerra de Sebas l’aprofitava Peppe llançant-se en planxa per obrir el marcador. El segon va ser en pròpia porteria de Joel, quan va voler desviar la centrada de Riera. Colell va tenir l’ocasió més clara dels visitants, amb un mà a mà amb Pol, que el porter va saber resoldre. Va ser l’única aportació perillosa de la Seu. En la represa els gols es van anar sumant. Al primer minut Leo feia el tercer en una jugada per velocitat. Gil i Sebas aprofitaven l’assistència de Juli per marcar en una posició molt còmode. Tot el reguitzell de canvis que es van produir no van fer baixar el nivell d’intensitat. Oriol aprofitava un rebuig en curt de Grego també per veure porteria, igual que Riera, que va marcar les dues últimes dianes.

La contundència en el marcador es podia esperar. «Si ens preníem el partit amb seriositat la diferència en la classificació s’havia de notar», assenyalava Ruiz, satisfet pel resultat final perquè «el gol average a final de temporada pot ser molt important». També destacava el respecte que s’havia tingut pel rival:«L’equip ha donat una imatge molt seriosa i d’humilitat». L’entrenador de la Seu, Jordi Santacruz, indicava que «em quedo en els primers cinquanta minuts que hem fet», però «a partir del 3-0 hem baixat i l’Andorra ens ha passat per sobre». El marcador final fa mal, però «ens hem de centrar en seguir treballant i acabar el millor possible la lliga».