PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Fitch ratifica el ràting d’Andbank en A-

La valoració de l’agència posa en relleu la seva solvència

Per EL PERIÒDIC

l’agència de qualificació Fitch Ratings va ratificar el ràting A- a llarg termini d’Andbank, així com el seu ràting de viabilitat en a- molt per sobre de la majoria de les entitats financeres espanyoles. L’agència va confirmar el ‘Support Rating’ and ‘Support Rating Floors’ en 5 i NF, respectivament. Aquest fet reflecteix la visió de l’agència que la probabilitat que Andbank necessiti ajuda és baixa.

En aquests moments, i després d’aquestes dues setmanes d’especial moviment degut a la crisi per la intervenció de BPA, la valoració de Fitch pren rellevància i referma, d’aquesta manera, la solvència i solidesa del sector financer andorrà. «Per a l’agència el més ‘fàcil’ hagués estat rebaixar a totes les entitats el rating de forma ‘preventiva’ i més tenint en compte que el dijous 12 de març, Standard & Poors rebaixava el ràting del Principat d’Andorra de BBB+ a BBB», segons va manifestar Santiago Mora, director general adjunt d’inversions d’Andbank.

L’agència va ratificar a més el rating de Crèdit Andorrà i MoraBanc, i aquest fet és per a Santiago Mora una prova que «fica en rellevància la confiança que a Andorra s’estan fent les coses bé». Tanmateix, «demostra la solvència del sector financer andorrà ja que no ha tingut cap mena d’impacte respecte a Andbank ni a cap altra entitat de la plaça que continua operant amb total normalitat. De fet, segons Mora, «la nostra entitat considera que s’estan donant els passos necessaris per resoldre la situació i reitera el ferm compromís de col·laboració amb totes les autoritats andorranes, espanyoles, panamenyes i nord-americanes», segons va afirmar ahir el director general adjunt d’inversions d’Andbank.

En tot cas, Mora recordava que  Fitch «ha advertit de possibles requalificacions futures derivades de  la crisis de BPA, per això ha ficat el que anomenen un Risk Watch Negatiu o  avís de risc negatiu, a l’espera d’analitzar com evoluciona el marc regulador financer i la resolució de la situació». «No obstant això», explicava, «l’agència destaca la bona resposta que han tingut davant la situació tant les autoritats competents, com les institucions financeres del Principat». La confirmació del ràting corrobora «la solvència i la trajectòria d’Andbank», que va començar el seu procés d’internacionalització l’any 2000 i, des de llavors, el grup financer «ha passat a estar present a 11 països i disposar de set fitxes bancàries. Actualment el grup Andbank és un grup  financer global amb seu a Andorra regulat per Espanya, França, Luxemburg, Les Bahames, Panamà, Brasil i Andorra». Mora hi va afegir que cal «destacar que a l’entitat no tenim cap procés judicial engegat lligat a temes de blanqueig, ni sobre l’entitat ni sobre cap dels nostres col·laboradors. Som un grup altament diversificat: dels més de 21.000 milions d’euros gestionats, la matriu andorrana en representa només un 20%».

Igualment, tot i que encara és pendent laformulació dels comptes pel consell d’Administració d’Andbank previst per a finals d’aquest mes de març, les dades provisionals de tancament 2014 confirmen la tendència de creixement i solidesa dels últims anys. «Mantenim una elevada ràtio de solvència (propera al 17%) i una ràtio de liquiditat de 61,22%, molt per sobre del límit exigit», va cloure el directiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT