PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sense descans per verificar dossiers durant Setmana Santa

Els empleats, repartits en dos torns en el llarg cap de setmana per continuar treballant

Per El Periòdic

Els representants dels treballadors surten d’una reunió a l’edifici administratiu del Govern, la setmana passada.
Els representants dels treballadors surten d’una reunió a l’edifici administratiu del Govern, la setmana passada. | Tony Lara
El cas Banca Privada d’Andorra no descansa i continua la tasca de recuperació interna de l’entitat. Promogut pels auditors, la majoria dels treballadors de l’entitat han hagut de treballar durant les festes de Setmana Santa. La intenció era la d’aconseguir informació sobre els dossiers dels clients, per tal de continuar amb la tasca de neteja que s’han proposat des de l’actual direcció.
 
Dels aproximadament 240 empleats del banc, des del divendres treballen en les oficines de l’entitat gairebé uns 180, i ho continuaran fent fins avui dilluns, dia festiu també. Aquests 180 empleats es van dividir en dos torns durant dos dies, per tal que poguessin tenir també dies de descans. Sense que se sàpiguen la quantitat de treballadors dels 180 implicats en aquestes tasques durant aquests dies, sí que es va informar ahir que els dos torns es dividien en un primer que incloïa divendres 3 i dissabte 4 de abril, mentre que l’altre estava destinat per als dies 5 d’abril (ahir), i avui dia 6.
 
Segons les fonts consultades, el fet de treballar durant aquests dies en què l’activitat econòmica vinculada amb el sector bancari està aturada pels dies festius amb motiu de la Setmana Santa, esdevé per motius de buscar una ràpida resolució de les qüestions que els auditors del banc tenen en ment. 
 
Revisió de dossiers, un per un/ Les tasques que s’han estat fent durant aquests dies són de control. Es tracten de verificacions de dossiers, un per un, de tots els clients. Així mateix, la intenció és establir i concretar dades, creuar informació i delimitar cada client de Banca Privada d’Andorra per tal de complir amb les demandes dels nous administradors, que passen per tenir el màxim control del que circula al voltant del banc.
 
Un mes per donar solucions/ Una vegada aprovada la llei BPA el passat dijous al Consell General (va rebre els vots a favor de la majoria de Demòcrates per Andorra, i també el suport dels consellers de Liberals d’Andorra i Partit Socialdemòcrata –grup mixt–, que feien un total de 26 consellers, i el vot en contra dels dos consellers de Socialdemocràcia i Progrés –grup mixt–, Víctor Naudi i Sílvia Bonet), la intenció del Govern d’Andorra i de les parts implicades és poder obtenir solucions al cas en un mes.
 
Al final de la setmana passada ja hi va haver moviments dins del banc, com ara les destitucions de tres alts càrrecs. Es tractava de Mauricio Escribano –vinculat en un vídeo a l’empresari xinès Gao Ping, implicat en una trama de blanqueig de capitals–, Pablo Laplana, responsable de l’àrea internacional, i la directora general adjunta. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT