PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cinemes illa Carlemany porta l’estrena de ‘Game of Thrones’ a la gran pantalla

La projecció serà gratuïta el proper dilluns a les 22.30 hores gràcies a la col·laboració amb Andorra Telecom

Per M. MAYOL / I. MARTÍNEZ

| EL PERIÒDIC
L’espera arriba al seu final. Després de mesos de paciència, els fans de Game of Thrones podran sadollar les ànsies. I a més ho podran fer al mateix temps que els seguidors dels Estats Units i en pantalla gran, com es mereix la superproducció de l’HBO basada en la novel·la de George R.R. Martin. I és que, repetint la fórmula de l’any passat, els cinemes Illa Carlemany i Andorra Telecom –gràcies a SOM TV- han arribat a un acord per projectar el primer capítol de la cinquena temporada. Tot i que l’estrena mundial serà a les 3.00 hores de la matinada del proper diumenge a dilluns, els organitzadors han decidit optar per aprofitar la segona projecció que es farà el mateix dilluns a les 22.30 hores, deforma que serà un horari més adient pels seguidors andorrans. 
 
Les entrades, que a més són gratuïtes, es podran recollir al punt d’informació de l’illa Carlemany i a la seu d’Andorra Telecom. L’objectiu dels responsables és mantenir la col·laboració i ampliar-ne la incidència, poden retransmetre altres estrenes o fins i tot esdeveniments esportius. 
 
Com sempre els Stark, els Lannister i la resta d’habitants del set regnes prometen moments únics, amb els constants canvis en el guió, les sorpreses, les morts i les guerres que caracteritzen Game of Thrones i que l’han convertit en un autèntic fenomen mundial de fans i seguidors sense comparació, fins i tot superant en quant a espectadors la mítica sèrie Los Soprano i només superada per The Walking Dead. 
 
Els rumors diuen que durant aquesta cinquena temporada podrien morir alguns personatges que no moren en els llibres i, per tant, pot ser una sorpresa per a tothom i podria canviar la història escrita per R.R. Martin. 
 
La saga / El primer llibre del cicle Cançó de Gel i Foc, en el que es basa Game of Thorones, va ser La Mà del Rei (1996). R. R. Martin va seguir amb Xoc de reis (1999), Tempesta d’espases (2000), Festí de corbs (2005) i Dansa amb Dracs (2011). Els temps que transcorre entre llibre i llibre ha anat augment, però l’èxit de la sèrie i la impaciència dels fans de la saga ha fet que l’autor s’afanyi a continuar-la. De fet el mateix Martin va reconèixer que la velocitat a la que avança la sèrie de televisió és més ràpida que la seva capacitat d’escriure, i que els actors ja s’han compromès fins a la setena temporada. 
 
Tot i que ja s’han donat a conèixer algunes parts de la sisena novel·la, Vents d’hivern, encara no hi ha data exacte per a la publicació i s’ha descartat que pugui ser durant aquest 2015. I encara faltarà, doncs, la setena obra que hauria de tancar la història de Game of Thrones. 
 
Rodatge a Sevilla / Com a curiositat, un dels espais que serà protagonista d’aquesta cinquena temporada és la província de Sevilla. HBO va mostrar a principis d’any un vídeo sobre com havia sigut el rodatge al territori andalús. El Pati de Banderas, el Reial Alcázar, la Catedral... El vídeo de promoció mostra el més significatiu de Sevilla. A més, puede veure’s breument com va ser el rodatge dins de l’Alcázar i la misteriosa escena que es va filmar a la plaça de toros d’Osuna. De fet, segons va fer saber Europa Press, l’alcalde de Sevilla va enviar una carta a HBO mostrant la disposició de la ciutat per repetir com a escenari, tot i que alguns mitjans espanyols es feien ressò de que la productora considera que surt massa car rodar a Espanya. 
 
Dissabte a les 22.30 hores a l’illa Carlemany els fans de Game of Thrones tenen una cita que no es poden perdre. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT