PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Perjudicats d’Entitats Financeres alliçonaran per BPA

L’APDEF fa una convocatòria el dia 7 a un hotel de la capital

Per JOSEP ROMERO

Una de les oficines de Banca Privada d’Andorra a la capital andorrana.
Una de les oficines de Banca Privada d’Andorra a la capital andorrana. | TONY LARA
L’Associació de Perjudicats d’Entitats Financeres, APDEF, oferirà el pròxim dijous a les 7 de la tarda una xerrada informativa adreçada al col·lectiu d’afectats pel bloqueig dels seus dipòsits de Banca Privada d’Andorra. L’entitat amb seu social a Barcelona compta amb una dilatada experiència professional en productes financers tòxics arran de l’escàndol de les participacions preferents i deutes subordinats a Espanya que ara fa 3 anys va deixar atrapats centenars de milers de persones estalviadores i que van veure com els seus diners de sobte van desaparèixer.

En el conjunt de l’Estat Espanyol es van presentar unes 3.700 demandes judicials, de les quals fins ara s’han resolt mitjançant sentències favorables més de 2.000.  Pel que fa als afectats a Andorra per les preferents adquirides a través d’entitats espanyoles, tres casos resten pendents de resolució per part de la Batllia.

Amb l’acte organitzat per al proper dijous, l’Associació de Perjudicats s’ofereix per donar assessorament legal a totes les persones afectades amb un cost social previ pagament d’una quota inicial de 5 euros i uns honoraris mínims condicionants a resolucions judicials favorables.

L’èxit d'associar-se / L’opció d’associar-se ha permès aconseguir que un gran nombre d’afectats, per l’engany en el moment de contractar un producte tòxic, pugui començar a recuperar la totalitat dels seus diners.

L’associació s’ha convertit en un veritable grup de pressió per combatre les males praxis bancàries. També ha ajudat i força que la majoria dels jutges hagin pres consciència social i es decantin pels perjudicats. En el cas del Principat, s’espera que els batlles actuïn també en plena sintonia amb els seus homòlegs espanyols i donin la raó als tres procediments judicials oberts i que arriben a quantitats que se situen en xifres que van dels 33.000 fins als 220.000 euros, passant per un de 90.000 euros. Serà aquesta la primera vegada que a Andorra els batlles es pronunciïn sobre aquestes qüestions.

De la mateixa manera que succeeix en altres indrets, l’entitat garanteix la màxima privacitat possible ja que asseguren que en la majoria dels casos les persones perjudicades no s’atreveixen a denunciar perquè s’estimen més continuar en l’anonimat. Tot i així ofereixen alternatives als afectats per tal que els seus casos particulars no siguin coneguts per l’opinió pública.

Altres plataformes / La proposta s’afegeix a les dos plataformes d’afectats que ja s’han constituït al Principat durant les últimes setmanes, i que tenen com a objectiu poder anar esclarint els possibles dubtes dels afectats pel cas BPA, especialment els treballadors de l’entitat i clients. La darrera iniciativa, nascuda a través de les xarxes socials, compta ja amb més d’un centenar de clients mentre que la primera ha estat impulsada per una particular, Manuel Bustelo.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT