PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

SDP vol saber quins assessors de salut i benestar s’han contractat

Els consellers generals demanen informació sobre els treballs realitzats

Per EL PERIÒDIC

Sílvia Bonet.
Sílvia Bonet. | TONY LARA
La consellera general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Sílvia Bonet, ha entrat al Consell General una pregunta amb resposta escrita dirigida al Govern per saber «quins han estat els diferents assessors que han col·laborat amb el ministeri de Salut i Benestar en temes de salut». A més, també han demanat informació «de tota la documentació relacionada amb els treballs que s’han realitzat».

SDP vol conèixer-ne els detalls «davant el fet que un d’ells es trobava imputat a Catalunya i, finalment, ha estat detingut per delictes de tràfic d’influències, prevaricació o malversació de fons en la gestió pública». Els consellers generals d’SDP opinen que és «preocupant que persones que, en el desenvolupament de la tasca encomanada pel Govern, es trobin involucrades en aquest tipus de processos i que alhora assessorin en temes tan importants com la reforma sanitària».

Els polítics d’SDP critiquen que no fos públic que el doctor Enric Agustí Fabré, detingut pel cas Innova, fos assessor del ministeri de Salut i Benestar i, per tant, «es demana el nom de tots els assessors, i la tasca que se’ls ha encomanat durant la passada legislatura».

SDP argumenta que s’ha de difondre «quina tasca se’ls havia encomanat i quins resultats han donat aquests encàrrecs, de la mateixa manera que s’ha de saber quins assessors continuaran prestant els seus serveis aquesta legislatura».

En la pregunta dirigida al Govern, SDP també recorda que el  2013 es va voler contractar el doctor Josep Pomar com a gerent del SAAS, que estava imputat a les Illes Balears per delictes similars als que se li imputen a Agustí.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT