PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Ballet de Moscou repeteix amb el ‘Llac dels cignes’

La companyia russa torna al Centre de Congressos d’Andorra la Vella amb una trentena de ballarins

Per IMAR MARTÍNEZ

El director de la companyia, Timur Fayziev, acompanyat de la traductora durant la roda de premsa, ahir.
El director de la companyia, Timur Fayziev, acompanyat de la traductora durant la roda de premsa, ahir. | TONY LARA
El Ballet de Moscou repeteix un any més visita al Principat amb una actuació única que tindrà lloc aquest vespre a les 20.00 hores al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Després de la representació d’El Trencanous que van fer el passat més de desembre, en aquesta ocasió l’obra representada pels 30 ballarins que van arribar al país serà el clàssic Llac dels Cignes, del considerat millor compositor rus de tots els temps: Piotr I. Txaikovski.
 
El director de la companyia, Timur Fayziev, tal i com ell mateix va afirmar, per a aquest espectacle ha volgut potenciar «les figures dels cignes negres» per fer encara més dur l’enfrontament entre el bé i el mal, «tot i que al final triomfa l’amor». En aquesta ocasió, a més, el mal també s’enamora d’Odette, la reina dels cignes que només durant les nits recupera el seu veritable aspecte de princesa humana. «S’exigeix un alt nivell tècnic i dramàtic als ballarins, i som una companyia amb ballarins molt joves amb moltíssima qualitat», va afegir Fayziev. Entre ells els dos protagonistes, Cristina Terentiev i Alexei Terentiev, que actuaran com a solistes.
 
El Ballet de Moscou arriba al Principat després de que la seva gira passés per les illes Canàries i les Balears. Durant els mesos de juliol i agost tornaran a estar de gira, i Fayziev va assegurar que si fos per ells tornarien «encantats» al Principat durant l’estiu.
 
La companyia, fundada l’any 1989, porta 25 anys sobre els escenaris, amb més d’un centenar de gires i més de 2.000 representacions. «Ha Andorra i hem estat més de cinc vegades i la rebuda ha sigut sempre excel·lent». Segons Fayziev «és un públic que entén de ballet». Sobre El llac dels cignes el director va explicar que des de l’inici és un dels espectacles que ofereixen en les seves i que ja hi ha membres que formen part de la tercera generació. Tot i que fa també 25 anys que es realitza l’espectacle, Fayziev consdiera que «el fet de renovar els ballarins fa que cadascun aporti un toc personal i que no sigui sempre el mateix». 
 
Igual que fan durant les seves gires, a més de l’espectacle, avui també realitzaran un assaig obert a una escola del país «per veure com treballen els ballarins professionals». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT