PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

La capital i la Seu volen ser la seu dels Special Olympics

Les dues ciutats presenten candidatura per als jocs del 2017

Per EL PERIÒDIC

Competició de tennis en uns jocs Special Olympics.
Competició de tennis en uns jocs Special Olympics. | EL PERIÒDIC
Andorra la Vella i la Seu d’Urgell volen optar a organitzar els jocs esportius Special Olympics del 2017. Al dossier de la candidatura conjunta s’especificarà quins esports es disputaran en cada seu i el guió de les cerimònies d’inauguració i de cloenda dels jocs.

Els Special Olympics mouen més de 3.000 persones entre atletes, voluntaris, tècnics i entrenadors procedents de tot l’Estat espanyol, a més de delegacions procedents de fins a una vintena de països diferents, entre els quals Andorra també hi tindrà representació. Els jocs inclouen les 16 disciplines esportives que promou el departament d’esports de l’ACELL (Federació Catalana d’esports per a disminuïts psíquics) en competicions esportives durant tot l’any.

El cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, es va desplaçar ahir a la Seu d’Urgell per reunir-se amb l’alcalde urgellenc, Albert Batalla; el president d’ACELL Catalunya, Francesc Martínez de Foix; el president d’Special Olympics Catalunya, Jordi Durà, i el president d’Special Olympics Andorra, Àlex Terés.

Durant la trobada es van acordar les bases de l’elaboració d’un dossier de candidatura per optar a l’organització de l’esdeveniment social i esportiu. Actualment, 3.600 persones practiquen esport a través de les 128 entitats i clubs catalans fderats a ACELL, i mig centenar ho fan a través de la federació Special Olympics Andorra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT