PUBLICITAT

Andorra La Vella

López insisteix en que no es coneixia la comunicació del FinCEN

El president del PS afirma que el Govern ha amagat informació rellevant

Per ESTEFANIA GRACIA

Pere Lòpez demanant torn per preguntar a la sessió de Consell del passat 14 de maig
Pere Lòpez demanant torn per preguntar a la sessió de Consell del passat 14 de maig | TONY LARA
El president del grup mixt i conseller del PS, Pere López, va confirmar ahir les paraules pronunciades dimarts passat pel primer secretari del PS, David Rios, on remarcava el fet que el PS no havia estat informat del comunicat del 4 de març. Doncs López va afirmar que en les reunions entre el Govern i els candidats recentment elegits «vam parlar de moltíssimes coses, però la data del 4 de març no va sortir en cap moment, com tampoc se’ns va comunicar el que va succeir entre el 4 i el 9 de març, o de com es va reaccionar durant aquells dies». 
 
Aquestes declaracions, van tenir lloc en la roda de premsa convocada ahir pel propi partit, on López també va deixar constància de que se’ls havia fet entendre que el diumenge 8 de març «el cap de Govern s’havia desplaçat a París i a la Seu per informar als coprínceps de la situació». Mentre que després «vam saber que els viatges s’havien produït força abans». Així doncs, López va afirmar que «és innegable que el Govern ha amagat informació molt rellevant als partits de l’oposició i ha faltat a la veritat en no informar correctament». A més, López va recordar que en la sessió de Consell del 14 de maig «es pot comprovar com jo dic que mai havíem sentit a parlar del 4 de març, i Martí no respon». El president del grup mixt va assegurar, a més, que el primer cop que ho van sentir «en boca del cap de Govern» va ser durant aquella mateixa sessió. 
 
López també va recordar que ja fa un mes i mig que van trametre per carta la proposta de la creació de la comissió d’enquesta als presidents dels grups parlamentaris, i que aquests «encara no han respost formalment». Doncs ho va qualificar com «una falta de respecte», sobretot pels afectats pel cas BPA, i va demanar que es donés una resposta per les parts pertinents: «que diguin clarament que no volen que es creï aquesta comissió, i que n’especifiquin els motius».
A més, Lòpez va remarcar que «veient el que s’ha anat coneixent darrerament», ara la creació d’aquesta comissió d’enquesta «ens sembla encara més necessària que abans». I va posar en dubte que la feina feta per la INAF i la UIFAND fos «prou diligent» per evitar «la situació en la que es troba ara BPA». 
 
I fent més esmena a la falta d’informació per part del Govern, López va recordar que el conseller Gerard Alís va fer recentment una demanda d’informació a l’òrgan, on va sol·licitar «totes les converses i intercanvis d’informació que hi va haver entre el FinCEN i la UIFAND, i la implicació que hi va tenir l’INAF», afegint que esperen «rebre resposta, doncs només faltaria que tampoc es volgués atendre a aquesta petició». I és que López va assegurar que faran més demandes d’informació com aquesta, i que un cop tinguin més detalls sobre la qüestió, «és molt probable que demanem la compareixença dels responsables de la UIFAND i de l’INAF a la Comissió Legislativa de Finances». 
 
En relació a la comissió de vigilància financera proposada per Ld’A, López va assegurar que encara no en coneixen el seu contingut i que per tant, els consellers del PS no han decidit si hi participaran o no. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT