PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Creu Roja recapta 184 donacions de sang

L’entitat tanca la segona campanya d’extraccions de l’any amb èxit

Per EL PERIÒDIC

Donant de sang en la darrera Campanya de la Creu Roja Andorrana.
Donant de sang en la darrera Campanya de la Creu Roja Andorrana. | TONY LARA
La campanya d’extraccions de sang de la Creu Roja Andorrana, iniciada el passat dimecres, va finalitzar ahir arribant a la xifra total de 184 extraccions.
Davant d’aquestes dades, la Creu Roja ha valorat positivament aquesta primera campanya realitzada a l’estiu i ha assegurat que, malgrat la calor i les vacances, ha assolit una «bona xifra». A més, l’entitat agraeix a tothom la participació en aquesta campanya ja que el sistema sanitari «sempre requereix de disponibilitat de sang, per exemple, per poder fer transfusions en casos d’urgència com accidents o operacions quirúrgiques».
 
Recordar també que aquesta és la segona col·lecta de l’any, després de la Marató de donants que va tenir lloc el passat 24 d’abril. Data que la Creu Roja remarca com una cita «de gran èxit»; ja que es va batre el rècord de donacions en una sola jornada després d’arribar a les 460 i sumar 237 donants nous, que mai abans havien participat en una campanya d’extraccions d’aquestes característiques.
 
A aquestes donacions, s’hi sumaran les que s’aconsegueixin a les properes campanyes. I entre totes les activitats i recol·lectes «s’espera anar incrementant la xifra de les donacions fent honor al lema de la campanya ‘Som donants d’alçada’» segons va comunicar la Creu Roja.
 
Més d’una desena de voluntaris de la Creu Roja van acompanyar els infermers i metges desplaçats des de Catalunya, membres de l’equip del Banc de Sang i Teixits, que s’encarreguen d’atendre els donants. D’altra banda, aquesta iniciativa ha comptat amb el suport d’Assegurprevenció, el Ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT