PUBLICITAT

Protecció civil presenta la unitat mòbil del CECAT a la Seu d'Urgell

  • Aquest cap de setmana s'ha dut a terme un simulacre d'inundació amb el pla INUNCAT
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Un riu desbordat a la zona de l'Alt Pirineu durant uns aiguats Foto: NÚRIA PUYOL

La Direcció General de Protecció Civil va presentatr a la Seu la unitat mòbil del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) realitzant una simulació de l’activació del pla d’emergències per risc d’inundacions (INUNCAT) en fase d’emergència 1. L’exercici es va organitzar conjuntament amb els Serveis Territorials del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de l’Alt Pirineu i Aran. El director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, va dir que el simulacre servirà perquè els cossos de seguretat del territori el «coneguin i es familiaritzin» amb el vehicle.

La simulació va consistir en l’activació del pla INUNCAT en fase d’emergència 1, i l’activació per part del municipi de la Seu del seu pla d’actuació municipal (PAM), per un desbordament del riu Segre durant la celebració del campionat de Canoe Slalom 10. Des del CECAT mòbil és des d’on es comuniquen i coordinen els diferents cossos operatius d’evacuació i rescat dels participants i assistents al campionat.

Cinc operadors de diferents grups d’actuació, Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Sistema d’Emergències Mèdiques, Cos d’Agents Rurals i tècnics de Protecció Civil, van posar en pràctica les aplicacions informàtiques i els sistemes de comunicació de que disposa la unitat mòbil del CECAT.

Per altra banda, representants dels grups operatius i del govern municipal van simular una reunió de gestió d’emergències. En la reunió va participar el director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, el director dels Serveis Territorials del departament d’Interior a l’Alt Pirineu i Aran, Àngel Joval, i el regidor de la Seu d’Urgell, Miquel Caminal.

La unitat mòbil del CECAT és un vehicle operatiu de protecció civil amb l’equipament especial capaç de centralitzar i gestionar les operacions davant de situacions d’emergència que requereixin intervencions de llarga durada. La funció d’aquesta unitat de comandament avançat és oferir suport logístic al lloc de l’emergència i coordinar els cossos operatius i serveis que hi actuen, de forma que s’’integrin en aquesta unitat mòbil i es disposi de la màxima informació possible per tal que els màxims comandaments i responsables de la gestió de l’emergència puguin prendre les decisions necessàries.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT