PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

El Parc del Segre acollirà la Copa del Món de Canoeslalom

Les instal·lacions d’aigües braves tenen molta experiència en acollir proves rellevants

Per EL PERIÒDIC

Imatge d’arxiu d’una Copa del Món Canoeslalom celebrada al Parc del Segre.
Imatge d’arxiu d’una Copa del Món Canoeslalom celebrada al Parc del Segre. | RÀDIOSEU
El Parc Olímpic del Segre de la Seu d’Urgell ho té tot a punt per acollir de nou la Copa del Món de Canoeslalom. La competició tindrà lloc del 7 al 9 d’agost i estarà marcada pel fet de ser any preolímpic, per tant, els participants estaran més motivats perquè ja estaran pensant en els Jocs Olímpics de Rio 2016.
 
La Seu té com a objectiu millorar les competicions esportives, la seva difusió a través dels mitjans de comunicació (sobretot la televisió), promoure la retransmissió mundial de l’esport a través de la participació de més de 40 països i promocionar els atractius turístics de la ciutat. Les instal·lacions es preparen per a la gran cita del 2019, després que la Seu i Sort han estat escollides per acollir els Campionats de Món de Piragüisme en Aigües Braves (canoeslalom, descens i sprint).
 
Durant la Copa del Món es tornarà a utilitzar el revolucionari sistema de cronometratge i video-tracking estrenat durant els Campionats del Món de 2009 i, posteriorment, utilitzat a tots els grans esdeveniments. El 2009 es va estrenar la filmació automàtica dels descensos pel canal d’aigües braves i la recollida dels temps parcials dels palistes i va suposar un gran pas endavant per als atletes i una imprescindible ajuda per als seus entrenadors.
 
250 PALISTES / Enguany vindran a la Seu 250 palistes de més de 35 països. Entre ells hi haurà catorze membres de l’equip espanyol, que entrena habitualment a la Seu i en el qual destaquen la medallista olímpica Maialen Chourraut, flamant campiona d’Europa de K1 i guanyadora d’una de les proves disputades, i les esportistes del Cadí CK Núria Vilarrubla, que ve de proclamar-se campiona del món sub-23 en C1, i Marta Martínez, medalla de bronze a la tercera prova del circuit mundial.
 
La Copa del Món arribarà a la Seu després de les proves disputades a Praga (República Txeca), Cracòvia (Polònia) i de la de Liptovský Mikuláš (Eslovàquia), i just abans de la gran final, que serà del 13 al 16 d’agost a la ciutat francesa de Pau. 
 
Les inscripcions per competir a la Seu es tanquen demà. L’última setmana de juliol es difondrà la participació dels principals palistes internacionals presents a la prova catalana. La competició d’eslàlom consisteix en sèries de dues mànigues, en què només compta la millor puntuada. A les eliminatòries, normalment les primeres 40 embarcacions passen a la semifinal i, en totes les categories, només els deu millors arriben a la final.
 
Amb més de 40 anys d’experiència organitzant competicions internacionals de piragüisme en aigües braves, la Seu és un referent mundial en aquesta modalitat esportiva, amb els Jocs Olímpics de Barcelona’92 com a principal referent i amb l’aval de l’èxit de les proves que s’han organitzat posteriorment. El bagatge del Parc del Segre inclou dos Campionats del Món, 14 edicions de la Copa del Món, dues Copes d’Europa i el Campionats d’Europa 2011. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT