PUBLICITAT

La Massana

La Travessa de la Massana i Ordino tindrà un recorregut menys que l’any passat

L’organització posa el límit de participants en les 200 persones entre els dos traçats

Per ALBERT CANES

Marc Casal, en la Travessa de La Massana i Ordino de l’any 2013.
Marc Casal, en la Travessa de La Massana i Ordino de l’any 2013. | TONY LARA
La 14a edició de la Travessa de muntanya la Massana i Ordino es disputa aquest diumenge a partir de les 8h amb la novetat que l’organització ha eliminat un dels tres recorreguts que hi havia fins ara. Aquest any, la prova es dividirà entre la cursa llarga, de 21 quilòmetres i 1.900 metres de desnivell positiu, i la curta, que compta amb 6,5 quilòmetres i 700 metres de desnivell positiu. El motiu pel qual s’ha decidit eliminar un dels traçats és per «unificar els criteris dels recorreguts», tal i com va explicar Gaspart Pellicer, encarregat de dissenyar la cursa. 
 
La Travessa forma part del calendari de la Copa d’Andorra de curses de muntanya, per la qual cosa els menors d’edat que vulguin puntuar per a la competició hauran d’inscriure’s a la cursa de traçat curt. Pel que fa a la del recorregut llarg, que serà molt més tècnica, els germans Casal, Òscar i Marc, ja han confirmat la seva participació. Fins a 200 persones podrà acollir la Travessa, que per ara compta amb una vintena d’inscrits. «Sempre sol passar que els dies forts d’inscripcions són el dijous, divendres, i fins i tot dissabte», va comentar Pellicer. 
 
Les dues curses tindran com a punt de sortida i arribada l’Aldosa i es dirigiran cap al Coll de l’Estany i els participants del traçat curt giraran i baixaran per la Gonarda per dirigir-se de nou cap a l’Aldosa, mentre que els del llarg es dirigiran cap al Coll d’Ordino i després cap al Pic de Casamanya. Quan arribin al punt d’alçada de 2.300 metres, giraran cap al Clot de Sornàs i una vegada passat aquest punt arribaran a la Collada de l’estany una altra vegada i baixaran també per la Gonarda per creuar la meta a l’Aldosa. Pellicer va destacar el punt del gir al Casamanya com un dels més interessant i va explicar que no s’arribarà a dalt de tot per «no apujar més el desnivell». Aquest serà un recorregut inèdit en la Travessa de la Massana i Ordino, que aquest any està organitzada a càrrec de la primera. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT