PUBLICITAT

Andorra la Vella

Dia d’estrenes per a l'FC Andorra

L’FC Andorra debuta amb el Girona B, a l’Estadi Nacional, a la nova categoria i la plantilla reforçada

Per Joan Josep Blasco

Sebas Gómez, Ferran Pol i Arturo Gándara presenten les noves equipacions a la seu d'un dels espònsors, Neon, ahir.
Sebas Gómez, Ferran Pol i Arturo Gándara presenten les noves equipacions a la seu d'un dels espònsors, Neon, ahir. | TONY LARA
Arrenca la temporada. L’FC Andorra afronta diumenge (12.00 hores) el seu primer partit de la Primera Catalana. Ho fa a la que serà la seva casa per unes jornades, l’Estadi Nacional. I com a rival té al davant el Girona FC B. Després d’una pretemporada on han guanyat tots els partits, els tricolors esperen seguir la ratxa en lliga.
 
A aquesta estrena «l’equip arriba amb moltíssima il·lusió. Tenim ganes que torni a rodar la pilota a la Primera Catalana», assegura el tècnic, Justo Ruiz. Plantilla i cos tècnic afronten el repte de «fer les coses bé» per aconseguir els objectius. I el principal no és un altre que la permanència: «Com a equip que acaba d’ascendir mantenir la categoria serà un èxit». Abans de començar aquesta és la fita que es proposa, perquè no vol patiments respecte a la zona baixa de la classificació. «No sé si podríem assumir un nou descens», afirma. Del que n’està satisfet és de la pretemporada que s’ha realitzat. I dels jugadors que han arribat. «Estem convençuts que les cares noves aportaran la seva qualitat i experiència. Sobretot volem tenir un equip sòlid per quan arribin els moments complicats pugui donar la cara».
 
El Girona B va començar la temporada amb mal peu, perdent a seu camp davant la UE Avià per 1-2. Per tant, arribarà a l’Estadi Nacional «amb la clara idea de fer els tres punts que va deixar escapar la setmana passada». Serà un rival complicat. «És un filial. M’he criat en un i sé que són capaços del millor i el pitjor», assegura Ruiz, que «alternen bé el joc directe amb el d’elaboració». Vol fer bo el fet de jugar a casa i confio que «tinguem la pilota i puguem manar». Jules serà baixa perquè encara no té la fitxa i Marcus perquè el seu trànsfer no ha arribat.

SEBAS GÓMEZ, PRIMER CAPITÀ
 
Sebas Gómez és el primer capità, un dels pesos pesants del vestidor. Té experiència en la categoria. Hi ha jugat, la coneix bé i sap que serà molt diferent al que es van trobar la temporada passada a Segona. «Sobretot en el ritme de joc. Hi ha molts jugadors de qualitat en tots els equips», exposa l’internacional. L’equip s’ha reforçat per afrontar la Primera, amb «jugadors que aporten coses diferents» del que ja hi havia. Ferran Pol destaca la «competitivitat a la plantilla» i sap que aquesta campanya els partits seran força diferent als de la passada, quan els rivals arribaven en comptagotes a la seva porteria. «Tinc la consciència que he de ser un peça important a l’equip», admet, i en la seva feina estarà «encaixar el menys gols possibles» per assegurar el màxim de punts.
 
L’FC Andorra no només estrenarà diumenge temporada i camp. També equipacions. La primera samarreta segueix sent tricolor i la segona és blanca. És de la marca Pro i destaca pels diferents patrocinadors que hi ha estampats, igual que als pantalons. Ahir es van presentar a la seu d’un dels nous espònsors, la marca d’ulleres Neon.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT