PUBLICITAT

Andorra la Vella

Es descarta el port d’armes per part dels agents de circulació

La comissió interparroquial prepara les modificacions de la llei perquè entri en vigor l’any vinent

Per Marisa da Costa

Minguillón recordava ahir als futurs agents la importància del seu paper.
Minguillón recordava ahir als futurs agents la importància del seu paper. | Tony Lara
La comissió interparroquial que prepara la Llei dels agents de circulació i que segons les previsions del cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, «entrarà en vigor l’any vinent», descarta per ara el port d’armes per part d’aquests funcionaris així com la seva intervenció en temes d’ordre públic. Els representants de tots els òrgans comunals coincideixen en què aquesta no ha de ser una de les atribucions que inclouran les modificacions del text normatiu vigent des del 2005, uns canvis que passaran a les mans dels responsables que sorgeixin de les urnes el proper desembre.
 
El dirigent de la capital va informar sobre el desenvolupament del document reglamentari a l’acte d’inauguració de les classes de preparació d’agents de circulació parroquial al centre de Formació Professional d’Aixovall, un curs de 178 hores de durada que no s’impartia des fa quatre anys, amb què es dota de coneixements sobre «dret i primers auxilis» així com de nocions del «país, institucions i geografia» a 12 persones que per ara fan el paper d’auxiliar i que passaran a ser agents. Vuit d’ells estan destinats als carrers d’Andorra la Vella i els quatre restants es dividiran per oferir els seus serveis a Canillo i Ordino. 
 
Per a Jordi Minguillón és primordial la preparació d’aquestes persones, no només perquè són els qui tenen contacte quotidià amb els ciutadans sinó perquè «són la primera imatge nostra que s’enduu el turista quan ens visita». Amb aquestes noves incorporacions es reemplacen algunes de les 26 baixes donades per jubilacions i abandonaments del cos només a la capital, segons va explicar el cap dels agents de circulació de la capital, Toni Armengol.
 
A banda d’aquests cursos d’iniciació, el Minguillón va informar sobre converses amb el ministeri de l’Interior per tal de projectar també cursos «de reciclatge». Minguillón va parlar sobre la possibilitat de vincular-los amb classes d’actualització amb altres cossos de seguretat del país, possibilitat que es troba sobre la taula però que encara s’està avaluant. 

Agents de la capital viatgen a Tortosa/ El darrer cap de setmana una delegació del Servei de Circulació del Comú d’Andorra la Vella van viatjar a Tortosa per representar-hi l’agrupació a la 4a Trobada Internacional de Motocicletes de Policia i Vehicles d’Emergència. Tots els vehicles dels diferents cossos de seguretat així com vehicles de bombers i ambulàncies van recórrer la ciutat i protagonitzar diverses exhibicions amb gossos ensinistrats, així com també va simular-se un accident de trànsit. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT