PUBLICITAT

Lleida

Accepta dos anys per la mort de dues persones

El jove, que el 2012 tenia 19 anys, haurà de pagar gairebé un milió d’euros

Per EL PERIÒDIC

El lloc de l’accident a la C-14.
El lloc de l’accident a la C-14. | ACN
El jove de 19 anys que el 9 d’abril de 2012 va causar un accident a la C-14, a Fígols i Alinyà (Alt Urgell) amb 2 morts i 6 ferits greus va acceptar ahir 2 anys de presó i 6 anys de retirada del permís de conduir. La sala va considerar provat que l’acusat va avançar tres vehicles en una zona de revolts fins que va xocar frontalment amb un vehicle que circulava en sentit contrari. En l’accident van resultar ferits de gravetat l’acusat, els altres tres ocupants del vehicle i dos ocupants de l’altre vehicle. Dues dones que viatjaven també a l’altre vehicle van perdre la vida a causa del xoc. L’acusat, a més, haurà d’indemnitzar els ferits i els seus familiars amb gairebé un milió d’euros.
 
Daniel Luis D. S., veí d’Andorra la Vella, va acceptar ahir durant el judici que es va celebrar al jutjat penal número 1 de la ciutat de Lleida un total de dos anys de presó per un delicte contra la seguretat del trànsit, dos delictes d’homicidi imprudent i cinc delictes de lesions imprudents. Se li ha aplicat l’atenuant de dilacions indegudes ja que l’accident va tenir lloc l’any 2012. 
 
Se li suspèn la pena durant 4 anys / La sala, però, va acordar suspendre-li el compliment de la pena per un període de 4 anys perquè no té antecedents. Si en 4 anys, però, és condemnat per un altre delicte, sí que haurà de complir aquesta pena.
 
El jove també ha acceptat 6 anys de retirada del carnet així com fer front a diverses indemnitzacions per un total de 939.377 euros. Per una banda, haurà de pagar a cadascun dels tres nois que viatjaven amb ell al cotxe i que van resultar ferits greus, 4.700 euros, 5.600 euros i 67.000 euros respectivament.
 
També haurà d’indemnitzar l’home d’una de les víctimes mortals, que va resultar ferit a l’accident, amb 229.000 euros, així com amb 14.500 euros per la seva filla i 17.077 euros més pel seu fill. Pel que fa a l’altre ferit, que va resultar crític en el moment de l’impacte, haurà d’abonar-li 559.000 euros. Pels dos fills en comú d’aquest i de l’altra víctima mortal haurà d’abonar 27.500 euros i 15.000 euros, respectivament.
 
Els fets jutjats ahir van tenir lloc el matí del 9 d’abril del 2012 a la carretera C-14, al terme municipal de Fígols i Alinyà (Alt Urgell). Les dues dones que van perdre la vida eren Isabel J. P., de 63 anys i veïna de Sant Joan de Vilatorrada (Bages) i Montserrat V. S., de 62 anys i de Castellar del Vallès (Vallès Occidental). 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT