PUBLICITAT

Andorra La Vella

Aromes captivadores

L’Arevpa porta el cacau veneçolà i una de les confeccionadores de ‘La Moneda de Xocolata més Gran del Món’ a la Fira d’Andorra la Vella

Per ESTEFANIA GRACIA

Un moment de l’elaboració de la moneda.
Un moment de l’elaboració de la moneda. | EL PERIÒDIC
L’associació de Residents i Empatitzants de Veneçuela al Principat d’Andorra (Arevpa) fa ja tres anys que està present al país. I per promocionar la riquesa cultural de Veneçuela i donar a conèixer els aspectes més simpatitzants d’aquest indret tant captivador, Arevpa estarà present a la Fira d’Andorra la Vella que tindrà lloc aquest cap de setmana a la capital del Principat. 
 
L’entitat intenta sorprendre cada any, i per aquest motiu, en cada edició porta una figura representativa o un suport social que integra el col·lectiu veneçolà. L’any passat va ser una Miss Llatinoamericana a Catalunya, i en aquesta ocasió, Arevpa convida a Gladys Blanco i Daniela Gamboa, mare i filla veneçolanes que es dediquen al tractament de la xocolata i fan veritables obres d’art amb un dels menjars més estimats i degustats per tots. 
 
Sota la marca Choco Gladys, les emprenedores promocionen els seus productes artesanals fets amb Cacao Macuare, «un dels més reconeguts a nivell internacional», segons asseguren les confeccionadores. Així, aquests i altres aliments típics veneçolans, com l’‘arepa’, el ‘golfeado’, l’‘hallaca’ o el ‘pan de jamón’, o fins i tot begudes com el ‘ponche crema’ o el ‘papelón con limón’, seran els protagonistes de l’estand veneçolà de la fira que ven segur aportarà aromes i ambients fascinants, i és que com assegura la presidenta d’Arevpa, Giselle Brizuela, «als veneçolans ens agrada molt la barreja de sabors, i per això els nostres plats són dolços, àcids i picants alhora».
 
Són milers les experiències que Blanco i Gamboa aportaran a la fira i a tos els curiosos que es vulguin apropar a la parada per conèixer i simpatitzar més amb Veneçuela. I unes d’aquestes anècdotes que es mereix ser mostrada i reconeguda és l’elaboració de ‘La Moneda de Xocolata més Gran del Món’. Doncs Blanco va ser una de les 100 persones que van col·laborar en la construcció d’aquesta obra deliciosa i alhora admirable que el passat 4 d’octubre va guanyar la qualificació de ‘Récord Guiness’. «Va ser una experiència magnífica, treballàvem tots en col·lectiu i tot i que no ens coneixíem, va ser un plaer treballar en equip i poder formar part d’aquesta gran fita», recorda amb entusiasme Blanco. 
 
La moneda va arribar a pesar 850 quilograms, gairebé una tona, superant així a la moneda de xocolata d’Itàlia que fins llavors era la més gran a nivell mundial. L’obra estava feta amb un 70% de pur cacau veneçolà i només de pensar-hi i d’imaginar-se la moneda en la seva totalitat de ben segur que als jutges ja els hi salivava la boca. Però no es van quedar pas amb les ganes de provar-la, i és que com remarca Gamboa, «un cop finalitzada i exposada la moneda, aquesta es va trossejar i es va repartir», de manera que gairebé una tona de xocolata va desaparèixer en un obrir i tancar d’ulls. 
 
Arevpa i la seva funció / L’Associació de Residents i Empatitzants de Veneçuela al Principat d’Andorra pretén preservar, compartir, celebrar i també promoure la diversitat del patrimoni i la cultura veneçolana a través de diferents camps, com les arts, les tradicions, l’educació i la gastronomia representada a Andorra. D’aquesta manera, l’entitat organitza activitats i promou iniciatives com estar presents a la Fira d’Andorra la Vella d’aquest proper cap de setmana. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT