PUBLICITAT

Ordino

ACO + DA aposta per especialitzar els productes

El partit destaca la importància de mantenir actives les feines

Per EL PERIÒDIC

Els membres d’ACO + DA, ahir.
Els membres d’ACO + DA, ahir. | LDA + I
El candidat a conseller major per ACO+DA, Samuel Duró, destaca la rellevància del sector primari per a la conservació i gestió sostenible de l’entorn natural. Entre altres iniciatives, Duró afegeix que s’establiran convenis amb propietaris d’horts i terres deixades a l’erm per adjudicar-los a ciutadans i poder treballar en aquesta promoció de l’entorn. 
 
En aquest sentit, la candidatura d’ACO+DA va visitar ahir al matí una explotació ramadera a Arans per mostrar el seu suport i compromís amb el sector ramader, «vital per a la sostenibilitat del medi natural a la parròquia». Destacant també que el futur del sector agrari i ramader passa sobretot per «l’especialització en els productes d’alt valor afegit».
 
Tanmateix, el candidat d’ACO+DA per la Massana, en clara referència a la importància de mantenir més actives les feines relacionades amb la terra i el bestiar, va manifestar que des del partit hi ha la voluntat de «donar tot el suport al Govern i a l’associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra quan es tracti de projectes relacionats amb el cooperativisme, la incorporació de joves i la diversificació del sector, o la implantació de processos de manipulació i de comercialització dels productes locals». 
 
Així mateix, i en opinió de Duró, el futur del sector passa precisament per l’especialització en productes de la terra com per exemple la carn de poltre «que es produeix a Arans i que té una gran acceptació en el mercat». Tot i que aquest encara no és un mercat molt explotat al Principat, cada cop la ciutadania té més present aquest producte i en fomenta el consum. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT