PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

Pintat creu que només un canvi de Govern permetria completar el vial

El conseller considera «vergonyós» que les obres no s’executin

Per JOSEP ROMERO

El cap de llista d’UL, Joan Farré, acompanyat del conseller general, Josep Pintat, ahir.
El cap de llista d’UL, Joan Farré, acompanyat del conseller general, Josep Pintat, ahir. | UL
Unió Laurediana va tornar ahir a demanar que el Govern posi fil a l’agulla i tiri endavant els treballs d’execució de les fases 1 i 2 de la variant de Sant Julià. Fent coincidir el missatge electoral amb les cues de trànsit que s’han produït durant el pont de la Puríssima, la candidatura liberal va aprofitar l’avinentesa per acusar a l’Executiu de Martí de tenir «un afany centralitzador i d’abandonar el territori perquè desprès de quatre anys de promeses segueix sense aportar solucions», va explicar el cap de llista, Joan Farré, que va estar acompanyat, en aquesta ocasió, pels consellers generals, Josep Pintat i Carine Montaner.
 
Pintat va acusar als demòcrates de «torturar als ciutadans i als turistes» per no resoldre els problemes de circulació de la parròquia, tot assegurant que és «una vergonya» la situació actual. Per al president del grup parlamentari liberal la solució per desencallar el vial passa «per un canvi de Govern perquè si no és així  continuarem col·lapsats», va puntualitzar. En aquesta línia va voler enviar un missatge als ciutadans de la parròquia de «no donar suport a candidatures que són ‘poti poti’» avalant  la política dels demòcrates. 
 
Farré va remarcar que la situació en què es troba el vial «és una de les moltes accions d’hostilitat del govern de Toni Martí envers Sant Julià de Lòria i aquesta és la fluïdesa que vol Laurèdia en Comú per al poble. Tots bloquejats». 
 
INTERÈS NACIONAL / El president dels liberals en el Consell General va manifestar que qualsevol iniciativa parlamentària «ha d’anar en clau d’Estat i en clau d’Estat s’ha de racionalitzar i prioritzar». Per a Pintat la resposta del Govern en aquest tema sempre ha estat la mateixa, «sortir-se per la tangent». També s’hi va posar en el futur heliport nacional d’Andorra, que va posar com un exemple més de la manca de «concepte d’interès nacional» de l’executiu de Martí. 
El número u de la candidatura del Partit Liberal-Unió Laurediana va explicar, per la seva banda, que la corporació comunal també pot instar al Govern a desenvolupar una infraestructura que «afecta i està dins del Pla Urbanístic de Sant Julià». 
 
Al respecte va assenyalar que el tema econòmic no pot justificar que el vial no s’executi perquè el Govern preveu «un sistema de peatge a l’ombra que pot executar en qualsevol moment i, alhora fer obres faraòniques d’edificis per davant d’infraestructures de carreteres que sempre han estat la prioritat d’aquest país». 
 
ALTRES ACTUACIONS / Entre d’altres propostes per millorar els serveis i la qualitat de vida de la parròquia destaca reordenar la circulació de la carretera de Nagol a l’altura de l’església de Sant Bartomeu i continuar amb les accions d’embelliment i neteja dels carrers i camins del poble i dels quarts. Unió Laurediana pretén, a més, anar implementant l’eliminació de les barreres arquitectòniques per tal de fer una parròquia 100% accessible a totes les persones i fer un aparcament al poble de la mà de la inversió privada. 
 
VALL DEL MADRIU / La llista proposa que Sant Julià esdevingui la porta d’entrada a la vall del Madriu-Perafita-Claror, així com aplicar millores en el subministrament d’aigua amb un major control i optimitizació de les reserves, vetllant per la conservació i millora del patrimoni. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT