PUBLICITAT

Canillo

Ensisa tanca la temporada amb 3,6 milions de benefici

El Palau de Gel tanca amb més ingressos i més endeutament

Per L.R.

Un moment del consell de comú de Canillo d’ahir.
Un moment del consell de comú de Canillo d’ahir. | ANA / M.T.
El director general de Grandvalira-Ensisa, Conrad Blanch, va informar ahir durant la sessió de comú de Canillo que la societat va tancar la temporada passada amb un benefici de 3,6 milions d’euros, 800.000 euros superior a la temporada anterior. Blanch va qualificar la temporada de «francament satisfactòria» i va anunciar que el consell d’administració ha decidit fer un repartiment de dividends per un valor de 900.000 euros. La resta del benefici es destinarà a reserves i a ajudar el finançament de l’empresa. 

La societat, de la qual el comú compta amb el 51% de les accions, té actualment un endeutament de 5 milions d’euros. Una xifra que, segons va assegurar el president, permet seguir amb l’autofinançament de l’empresa. «Ensisa aquests darrers anys ha tingut una política d’inversió important però l’hem pogut assolir mitjançant l’autofinançament», va assenyalar. 
 
En aquest sentit, Blanc també va aprofitar per presentar la temporada 2015-2016 i va assegurar que «tots els projectes que tenim per aquests any de millora i ampliació de serveis es poden afrontar amb el cashflow que genera l’empresa». Entre les novetats, va destacar el nou edifici de serveis del Tarter que s’inaugurarà dimarts vinent, i va recordar que s’ha construït en un temps rècord de 5 mesos i que permetrà concentrar tots els serveis del peu del Tarter que fins ara estaven dispersos en diferents edificis. 
 
Els comptes del palau de gel/ Durant la sessió de comú també es van presentar els resultats dels comptes del Palau de Gel. El coordinador d’Esports, Francesc Oriol, va explicar que, a data de 30 de setembre, les xifres mostren un augment important dels ingressos amb un resultat d’explotació positiu de 89.981 euros. D’altra banda, les despeses també seran superiors a les del 2014 com a conseqüència de la inversió que s’ha fet per dur a terme les obres a la pista de gel. En aquest sentit, i de cara a les xifres de final d’any, es preveu que, tot i el tancament tècnic que va mantenir la instal·lació aturada durant set setmanes, la temporada es pugui tancar amb xifres similars a les del 2014. Per aquest motiu, es preveu que l’endeutament del Palau de Gel, que s’havia anat reduint en els darrers anys, tornarà a augmentar, passant de 311.000 el 2014 a 448.000 euros el 2015. Oriol també va destacar que el percentatge d’autofinançament de la instal·lació ha augmentat en els darrers quatre anys, passant del 61% al 70%. 
 
Execució pressupostària/ El tancament de comptes del tercer trimestre del 2015 deixa un resultat positiu d’1,8 milions d’euros. El conseller de Finances, Marc Casal, va apuntar que «el més provable és que tanquem l’any amb uns ingressos superiors als pressupostats inicialment [11 milions d’euros]». Casal també va informar que aquesta situació «provoca una reducció de l’endeutament de la corporació» que preveu tancar exercici amb un deute de 3 milions d’euros. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT