PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

LC dóna la sorpresa i guanya en el tradicional feu dels liberals

Vidal diu que van saber transmetre el missatge de canvi als lauredians

Per JOSEP ROMERO

Josep Vila acompanyat d’altres membres de la candidatura, ahir.
Josep Vila acompanyat d’altres membres de la candidatura, ahir. | Emilio Prenas
Els electors van votar canvi davant la proposta continuista de Renovació i Progrés d’Unió Laurediana+Partit Liberal encapçalada per Joan Albert Farré. El fort endeutament del comú que té com a principal responsable els comptes negatius del parc de Naturlandia o l’afer de les depeses aparentment injustificades de la targeta de crèdit comunal, sens dubte, van passar factura a la gestió realitzada en els darrers quatre anys per Montserrat Gil. 
 
El cert és que Josep Vila va ser el primer sorprés anit per la seva victòria, molt ajustada per 14 vots i pràcticament en el darrer minut de partit. A priori no es preveia tant ajustat, 991 paperetes (50,36%), front els 997 vots dels adversaris, van donar el triomf a Laurèdia en Comú -un còctel integrat per ideologies i sensibilitats diferents, des de demòcrates fins a socialistes- que va poder acabar amb la hegemonia liberal.
 
SORPRESA /A mesura que avançava l’escrutini electoral Vila es mostrava cada vegada més optimista per les possibilitats de poder donar la sorpresa. L’ambient es va anar escalfant després de saber-se que al 90% del recompte, per primera vegada, superaven en quatre vots als liberals. L’eufòria va esclatar quan es va conèixer el resultat final. La majoria dels presents, en l’hotel on es van concentrar per seguir la nit, no s’esperaven poder posar fi a 20 anys de poder territorial dels liberals d’Unió Laurediana. Vila es mostrava satisfet per haver donat la campanada.

En les seves primeres declaracions va indicar que «sempre sóc optimista quan em presento a unes eleccions, i tot i les dificultats hem sabut transmetre el missatge als lauredians». El cap de llista de LC va assenyalar que serem fidels als nostres principis i «des de dilluns mateix ens hi posarem a treballar per a tots els ciutadans per oferir gestió i transparència». 
 
Vila va prometre no «desebre als lauredians i poder lluitar contra l’important deute de la corporació comunal».Els components de Laurèdia en Comú van estar arropats, entre d’altres, pel president del grup parlamentari de Demòcrates per Andorra», Ladislau Baró i del ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya. Baró va assegurar que el triomf de la plataforma és «el resultat d’una feina de quatre anys i de la unió de persones que integren moltes sensibilitats».
El mandatari de DA va mostrat pit tot assenyalant que «no hi ha dubte que la victòria a Sant Julià i a d’altres parròquies reforça al Govern durant una etapa de gestió molt complexa». 
 
ELS DERROTATS / En l’altra cara de la moneda: la decepció dels liberals. Els components de la llista assistien increduls a la seva derrota, després de tenir una victòria a tocar. Farré va atribuit el resultat «a un cúmul de circumstàncies. Totes unides han fet que guanyi Laurèdia en Comú». A més va indicar que «sabíem que estava ajustat, que teníem desgast de Govern i que tothom s’havia ajuntat contra nosaltres». 
 
ELECCIONS 2011 / A les anteriors eleccions del 2011, Unió Laurediana +DA van aconseguir la victòria amb 1.232 vots davant els 693 del Partit Socialdemòcrata. Els vots blancs van ser 283 i els nuls 39.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT