PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Martí acorda amb Ferrer que el cessament es faci el 4 de gener

La titular de Salut va presentar ahir per carta al cap de l’Executiu la renúncia al càrrec

Per J. ROMERO / J. R. BAIGES

L’actual ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer.
L’actual ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer. | TONY LARA
Rosa Ferrer no podrà entregar la carta als Reis com a ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació. Ahir, en una breu trobada amb Toni Martí, ambdós van acordar que el cessament es faci efectiu el dia 4 de gener, tancant d’aquesta manera una crisi que s’arrossega des de la precampanya electoral de les comunals per les divergències entre Cd’i i Demòcrates per Andorra.
 
L’excònsol d’Andorra la Vella va tornar a presentar ahir per carta la seva renúncia al càrrec, això sí, sense la condició d’irrevocable. Prèviament, segons ha sabut EL PERIÒDIC, el mateix dia de la cita electoral –diumenge passat– l’excònsol va enviar una carta a Martí en la qual li presentava la renúncia al càrrec ministerial agraint-li, alhora, la confiança rebuda, des de l’abril passat.
 
El Govern va emetre ahir un comunicat, que va ser pactat per Martí i Ferrer. En ell s’informa que el cessament es farà efectiu el 4 de gener «un cop enllestides les qüestions pendents més urgents». La ministra va lliurar la carta a Martí personalment durant la reunió que ambdós van mantenir al despatx del cap de Govern a primera hora del matí. En la mateixa reunió, el cap i la ministra van convindre que «el més adequat és un període de transició durant el qual Ferrer podrà evacuar els assumptes pendents i el cap podrà preveure un relleu ordenat al capdavant del Ministeri». Durant les dues properes setmanes, Ferrer es dedicarà a culminar la feina pendent i a concloure la redacció dels reglaments en curs «de manera que es pugui fer el relleu de forma ordenada i que els dossiers més importants ja iniciats no quedin a mitges». Després, Martí es va dirigir a la seu de DA per informar el partit i els consellers de l’acord sobre la titular de Salut. 
 
Les intencions de Martí en matèria de salut s’han complert a mitges: Ferrer va aconseguir que el Consell de Ministres de la setmana passada donés el vistiplau al Pla de Salut d’Andorra 2020, que properament iniciarà el seu tràmit parlamentari, tot i que la seva aprovació pel Consell General no es produirà fins, com a mínim, el primer trimestre de l’any vinent, al quedar descartatque sigui l’actual responsable de la cartera ministerial l’encarregada de la seva defensa en el Parlament. 
Martí té ara la feina de trobar el substitut de Ferrer, ja que no té el relleu preparat malgrat que el final d’aquest afer ja estava escrit. 
 
MAJORIA AL CONSELL / La curta majoria del grup parlamentari demòcrata no corre perill. Al menys fins el moment. Carles Jordana seguirà donant el seu suport al grup de DA, ja que ha estat la mateixa Ferrer que eviti provocar la caiguda del Govern, que podrien abocar a unes eleccions anticipades en perdre DA la majoria absoluta. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT