PUBLICITAT

SANT JULIÂ DE LÒRIA

Quatre equips competiran a la First Lego League a Vic

Els estudiants de Segona Ensenyança buscaran una plaça per a la final de la lliga espanyola

Per EL PERIÒDIC

Un participant a la Lego League
Un participant a la Lego League | ANA, J.D.
Els equips Tecnològics (Encamp), R2D2 (Ordino), C3PO (Encamp) i WALLi (Encamp) s’han classificat per participar a la Micro First Lego League que tindrà lloc a Vic i en què es competirà per accedir a la final espanyola de la prova de robòtica per a joves que es disputa a tot el món.
 
Dissabtees va celebrar al Centre de Formació Professional d’Aixovall l’esdeveniment Micro First Lego League Andorra Telecom, al qual hi van participar gairebé una cinquantena d’estudiants repartits en vuit equips amb l’objectiu de ser un dels quatre classificats per representar Andorra a la Micro First Lego League de Vic.

Els equips participants estaven formats per alumnes de quart de Segona Ensenyança de l’Escola Andorrana de Santa Coloma, Encamp i Ordino i de clubs de robòtica. A l’esdeveniment hi van assistir el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i la directora de l’Escola Andorrana, Ester Vilarrubla. 
El director de Relacions amb el Client i Màrqueting d’Andorra Telecom, Carles Casadevall, va explicar que és un projecte que «encaixa amb la innovació» per la qual aposta l’operadora i que «l’educació és la base per fomentar l’interès per la tecnologia». «Això és bo per a nosaltres, perquè s’aniran creant enginyers, informàtics, etcètera. És una mica la pedrera d’Andorra Telecom», va dir Casadevall, segons informa l’ANA.
 
L’Escola Andorrana ha fet que l’assignatura de robòtica sigui obligatòria, de manera que es fomentarà la tecnologia i pujarà el nivell a les competicions de robòtica com la First Lego League, un esdeveniment mundial en què competeixen 233.000 estudiants de 80 països.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT