PUBLICITAT

Més de la meitat de ciutadans es connecten a Internet

  • Gairebé set de cada deu van utilitzar l'ordinador en els darrers tres mesos
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Uns joves, navegant per Internet Foto: EDUARD COMELLAS

Més de la meitat (60,8%) dels ciutadans de l’Alt Pirineu i Aran majors de setze anys es van connectar a Internet i gairebé set de cada deu (66,8%) va utilitzar l’ordinador en els darrers tres mesos, segons es va desprendre ahir de les dades de l’Enquesta TIC Llars territorial 2009 de la Fundació Observatori per la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC) i l’lnstitut d’Estadística de Catalunya.

L’informe, elaborat a partir de 3.067 entrevistes a ciutadans de 16 a 74 anys arreu de Catalunya, mostra que l’any passat gairebé set de cada deu llars pirinenques tenien ordinador i la meitat accés a Internet. A més, el 47,5% de les llars disposaven de banda ampla i el 90,6% de telèfon mòbil. Tot i que la presència i els usos de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran se situa per sota de la mitjana catalana, aquests índex segueixen una tendència creixent.

En el cas d’ús d’ordinador en els darrers tres mesos, l’any passat va haver-hi un petit retrocés de cinc punts percentuals, tot i que l’ús d’Internet en els darrers tres mesos i les compres a la xarxa van créixer en nou i deu punts percentuals respectivament. L’enquesta destaca que el 53,2% de la població de les comarques de l’Alt Pirineu i l’Aran coneixen què és un telecentre, situant-se en aquest indicador per davant de la resta d’àmbits territorials.

Comarques / Per comarques, l’Alt Urgell registra la presència més elevada d’ordinadors a la llar (67,1%) i de llars amb Internet (52,2%), seguida molt a prop de l’Alta Ribagorça i el Pallars Jussà en els dos casos. En relació a l’ús d’ordinador en les darrers tres mesos per comarques, el Pallars Jussà (69,4%) se situa per sobre de la mitjana catalana (68,8%). Les dades destaquen que la Val d’Aran és la comarca amb valors més elevats per que fa a ús d’Internet els darrers tres mesos (62,6%).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT