PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

El Govern està preocupat per la situació financera de Sant Julià

Martí i Naudi comencen la roda de reunions amb els diferents comuns

Per L.R.

Naudi, Martí i Vila ahir durant la roda de premsa posterior a la reunió
Naudi, Martí i Vila ahir durant la roda de premsa posterior a la reunió | Tony Lara
La ronda de reunions que celebraran el cap de Govern, Toni Martí, i la nova secretària d’Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudi, amb els diferents comuns en el marc de les negociacions per reformular el model de competències i transferències entre ambdues institucions va començar ahir a Sant Julià de Lòria. El motiu que aquesta hagi estat la primera parròquia escollida és, segons va reconèixer Martí, «perquè la situació financera del comú no és fàcil i preocupa el Govern». 
Pel que fa a Naturlàndia, el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Vila, va explicar que encara no s’ha concretat cap pla perquè «primer s’ha de diagnosticar els problemes». En aquest sentit, el cap de l’Executiu va assegurar que «si una parròquia ho passa malament, tot l’estat se’n ressent». I va afegir que «és evident que Sant Julià no passa pels seus millors moments».
Tant Martí com Vila van subjectar que en aquesta primera reunió no s’han pogut abordar totes les problemàtiques de la parròquia. Així mateix, van apuntar que durant la trobada «s’ha manifestat un esperit de col·laboració» però van admetre que no es va parlar de dades concretes. 
El cap de Govern també va informar que el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, començarà aviat la seva pròpia ronda de consultes amb els diferents comuns per buscar un equilibri d’inversions per a l’exercici 2017. Martí va avançar que «no es podrà dir que sí a tot” i que només es podran prometre «inversions productives que es puguin finançar».
D’altra banda, Toni Martí va recordar que els comuns tenien dret a rebre més diners per llei, però que han acceptat congelar les transferències de l’exercici del 2014, 2015 i 2016 en 54,6 milions d’euros. Davant la situació actual, va continuar demanant un «esforç de gestió interna». 
La roda de reunions continua avui amb el comú de la capital.
PUBLICITAT
PUBLICITAT