PUBLICITAT

Andorra la Vella

Mirar endavant

El MoraBanc deixa enrera el disgust de la Copa i focalitza esforços en la segona volta del campionat

Per JOAN JOSEP BLASCO

Sada lluita per desfer-se de la defensa valenciana al darrer partit disputat al Poliesportiu d’Andorra.
Sada lluita per desfer-se de la defensa valenciana al darrer partit disputat al Poliesportiu d’Andorra. | Emilio Prenas
Inici a una segona volta de la Lliga Endesa que es presenta apassionant si es desenvolupa sota els mateixos paràmetres que la primera. La Copa del Rei queda enrera per al BC MoraBanc Andorra. No es va poder aconseguir la classificació al darrer enfrontament, però encara queda mig campionat per assolir nous objectius. I per provar de complir-los s’ha d’anar pas a pas. El següent és el CAI Saragossa, que visita avui el Poliesportiu d’Andorra (21.00 hores).
 
La temporada és llarga i tot i que «teníem il·lusió d’anar a la Copa», com admet l’entrenador del MoraBanc, Joan Peñarroya, l’equip no pot estar lamentant-se del que va poder ser i no es va produir. «No ens podem centrar ni en anar a la Copa ni menys, a dia d’avui, en pensar en ser als play-off. Ens fotrem una hòstia com un piano si comencem a pensar en aquestes coses. Primer perquè no tenim la solera, ni l’entitat ni l’experiència per pensar en això. Això només poden fer-ho quatre o cinc equips en aquesta competició i nosaltres acabem d’arribar», remarca el tècnic, que només se centra en «seguir mirant endavant». Si no es fa, es patirà: «Cada vegada que ens apartem del nostre camí ens cau la clatellada».
 
No hi ha una altra. I més perquè avui mateix hi ha al davant un CAI Saragossa que és «molt més difícil del que la classificació ens dóna a entendre», i que «està fent les coses millor del que els seus últims resultats diuen». Es tracta d’un conjunt que «en els últims quatre o cinc partits que ha perdut és a l’últim minut i alguns a l’última jugada. Està competint bé però no està guanyant. Cada vegada estan més a prop, més convençuts que ho estan i els fa més perillosos».
 
El missatge de l’entrenador queda clar a la plantilla. «Després d’haver acabat amb les històries de la Copa a la segona volta volem començar de zero amb altres objectius», assenyala David Navarro. L’escorta català subratlla que toca «centrar-se cada setmana en el rival» que hi ha al davant i «intentar guanyar el màxim partits possibles per ser el més a dalt».
 
El CAI Saragossa va arribar amb antelació al Principat i ahir mateix va entrenar-se al poliesportiu d’Andorra. Arriba després de perdre a l’Eurocup a la pista del Dinamo Banco di Sardegna Sassari (75-72), donant un pas enrera per assegurar el bitllet per ser als quarts de final de la competició. Farà un canvi de xip per centrar-se en la Lliga Endesa, ja que es troba al quart lloc per la cua. A Sardenya va quedar-se a prop de remuntar. L’entrenador, Andreu Casadevall, considera que de cara al matx contra el MoraBanc «s’ha de pensar que per guanyar s’ha de lluitar els quaranta minuts, i no que se’t pot anar el partit, sinó que aniràs a guanyar-lo encara que vagis per sota al marcador».
 
Els aragonesos arriben directes de Sardenya, un fet que poc afectar: «Evidentment quan jugues fora de casa i tens viatges llargs, l’equip ho nota. Venir directes a Andorra ens ajuda a estar més descansats però amb menys temps de cara al partit», però vol deixar enrera aquest aspecte i «no hem de pensar en aquest cansament», perquè davant tenen «un rival que està francament bé i que aquells intangibles que a vegades ens falten, són els que ens han de donar la victòria». Casadevall recorda el partit de la primera volta, on els andorrans van vèncer i des d’aquella ocasió «han anat en línia ascendent fins ara. És un equip equilibrat, amb els rols molt definits. Però nosaltres tenim un bon equip i ens hem de creure que podem plantar cara a qualsevol i guanyar».
PUBLICITAT
PUBLICITAT