PUBLICITAT

Pas de la Casa

Satisfets amb l’experiència

Els pilots destaquen la progressió que estan tenint en el transcurs de les GSeries en un campionat que els serveix com a etapa de formació per millorar la conducció

Per EL PERIÒDIC

Besolí, Jou, Rossell i Montellà, en la segona jornada de les GSeries.
Besolí, Jou, Rossell i Montellà, en la segona jornada de les GSeries. | Fotoesport
Es porten disputates les quatre primeres cites de les GSeries. Dos caps de setmana en el que els pilots expressen el seu millor pilotatge sobre el gel del Circuit d’Andorra-Pas de la Casa. També ho fan els components del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra en els seus duels particulars. Però en la seva participació el més important és l’aprenentatge sobre el terreny glaçat.
 
Àlex Bercianos s’encarrega de traslladar coneixements teòrics als pilots per al seu desenvolupament, primant la conservació de la mecànica del vehicle i millorar aspectes de la conducció. «Abans de començar fem un repàs general del traçat posant l’accent en els llocs que poden resultar més complicats. Aquest dissabte hem fet el circuit en sentit contrari a l’habitual i això ens ha donat una mica més de feina. Després de cada sèrie comentem alguns punts concrets que he pogut observar i intentem provar coses noves», indica Bercianos.
 
Entre els membres del programa hi ha satisfacció per com està funcionant el projecte. Per a Jaume Jou, aquesta «és una nova etapa per als meus companys i jo mateix, és una bona oportunitat per poder fer la transició entre dues i quatre rodes motrius. Per tant, aquest any ens serveix per poder fer el primer tast amb vehicles de competició molt semblants als que participen en la categoria reina de les GSeries. M’agradaria destacar l’evolució que estem realitzant els Joves Pilots a cada cursa del The Duelo». Estar al volant dels vehicles que porten és una experiència que els serveix per progressar. «Estic molt contenta de tenir l’oportunitat de córrer amb aquests cotxes, ja que per a nosaltres és una evolució en el nostre aprenentatge. M’ha costat una mica adaptar-me al canvi respecte de la conducció dels Volkswagen Golf però, cada vegada em sento més còmoda i m’estic divertint molt al costat de grans pilots», assenyala Íngrid Rossell.
 
A mida que es completen les proves, que entre els membres del programa no tenen caràcter competitiu, l’evolució és constant. Edgar Montellà remarca que «he progressat cada vegada que he sortit a la pista i crec que a la recta final del dia he posat el cotxe en el lloc on volia i no anava pel seu compte com al principi. Ha estat una jornada molt positiva en poder practicar possibles solucions que poden ser molt útils en situacions poc habituals». Per la seva part, Marcel Besolí en aquesta darrera cita va tenir «un ensurt important», com ell mateix indica. «Encara no sé com, es va deixar anar l’extintor i i va anar a parar sota el pedal del fre. Vaig arribar al final de la baixada una mica passat i al moment de frenar doncs res de res. Sort de la neu, poca però suficient, que limita la pista que em va frenar. A part d’això tot bé, mai havia fet, amb un cotxe de competició, el circuit a l’inrevés i la veritat és que em va agradar».
PUBLICITAT
PUBLICITAT