PUBLICITAT

Barcelona

Batalla compareix a l’Ajuntament de Barcelona pels Jocs d’Hivern

La comissió farà un seguiment per valorar els principals aspectes econòmics i socials

Per EL PERIÒDIC

Debat sobre els Jocs Olímpics d’Hivern 2016 a la Cerdanya.
Debat sobre els Jocs Olímpics d’Hivern 2016 a la Cerdanya. | JNC LA CERDANYA
L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, compareix avui a la Comissió d’Estudi de la Candidatura Olímpica i Paralímpica dels Jocs d’Hivern 2026. La sessió tindrà lloc a la sala de Lluís Companys de l’edifici consistorial de l’Ajuntament de Barcelona, a partir a dos quarts de dotze del migdia, segons ha informat RàdioSeu.
 
Així mateix, la comissió té com a objectiu fer un seguiment i valoració de la candidatura i estudiar-ne els principals aspectes econòmics i socials. La primera reunió es va dur a terme el passat cinc de febrer amb la intervenció del qui va ser responsable del projecte esportiu, Enric Truñó, que en tot moment va defensar «la viabilitat» i va resumir la feina feta des del 2010, quan va sorgir la idea de l’exalcalde Jordi Hereu.
 
Comissió no permanent / Els partits de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona (CiU, Ciutadans, ERC i PSC) van aprovar el juliol passat la creació de la comissió no permanent d’estudi de la candidatura olímpica i paralímpica dels Jocs Olímpics d’Hivern de Barcelona-Pirineus, mentre BComú i PP es van abstenir i la CUP hi va votar en contra.
 
D’aquesta manera, el comitè olímpic espanyol ha de presentar la candidatura abans del febrer de l’any que ve, sempre i quan la proposta s’aprovi primer al ple de l’ajuntament de Barcelona.
 
Controvèrsies a la Cerdanya / Pel que fa als Jocs Olímpics d’Hivern 2026, Batalla i l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, així com el president del Consell Comarcal de Cerdanya, Ramon Moliner, van participar diumenge passat en un debat sobre els beneficis que aportaria al territori acollir l’esdeveniment internacional tan comentat. En l’acte, organitzat a Cerdanya, els representants polítics del Pirineu –juntament amb la regidora del consistori barceloní Maite Fandos– van demanar que no es perdi aquesta oportunitat «perquè suposaria un revulsiu per a les comarques pirinenques». 
 
Afegint que entre els avantatges de tirar endavant el projecte «hi hauria la millora de les infraestructures, la creació de llocs de treball i la promoció dels esports d’hivern».
 
Com sorgeix la candidatura / L’ex alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va anunciar la voluntat de presentar la candidatura el 13 de gener de 2010 al Museu Olímpic de Barcelona. Hereu va expressar que la ciutat partia d’una bona posició perquè compta amb «avals de pes», equipaments suficients i el «llegat de Barcelona ‘92». 
 
L’alcalde, amb l’acord de tots els grups municipals, va designar Enric Truñó com a comissionat responsable de la candidatura, el qual va ser ratificat l’any 2011 per l’alcade Xavier Trias, tot i el canvi polític a l’Ajuntament de Barcelona. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT