PUBLICITAT

Encamp

Ivan Origone supera el seu germà a la Copa del Món de KL

Tot i les bones condicions de la pista Riberal i la torre de sortida, ningú s’apropa a l’objectiu dels 200 km/h

Per EL PERIÒDIC

Simone Origone, en la segona final de Copa del Món a Grandvalira.
Simone Origone, en la segona final de Copa del Món a Grandvalira. | Grandvalira
Els germans Origone han estat els grans protagonistes en la Copa del Món de Quilòmetre Llançat disputada a la pista Riberal de Grandvalira durant el cap de setmana. Si dissabte s’imposava Simone en la primera final, la qual s’havia de fer divendres però es va ajornar, en la de diumenge ho feia Ivan, que amb una màxima velocitat de 178,61 km/h va superar el seu germà per gairebé un quilòmetre per hora. 
 
Amb el triomf en la segona final a Grandvalira, Ivan Origone es va col·locar primer en la classificació general de Copa del Món de KL amb 280 punts, pels 260 del seu germà Simone. L’esquiador que va tancar el podi diumenge va ser l’austríac Klaus Schrottshammer.
 
Tot i que la torre de sortida estrenada dissabte prometia velocitats al voltant dels 200 km/h, cap dels dos dies es va poder assolir l’objectiu, ni tampoc superar el rècord de 185,19km/h. El traçat estava en perfectes condicions, però la neu era fresca i dificultava velocitats més elevades, deixant el registre de la final de diumenge d’Ivan Origone com a màxima velocitat marcada durant la cinquena edició de Copa del Món de KL que Grandvalira acull. 
 
En la categoria femenina, Valentina Greggio s’imposava a la resta de competidores marcant una velocitat de 175,84 km/h, gaudint d’una avantatge de 4 km/h respecte la segona classificada, la sueca Lisa Uden (171,94 km/h). Ben a prop de l’esquiadora de Suècia va quedar el nou valor de l’esquí francès Celia Martínez (171,90 km/h), que va tancar el podi de diumenge. La italiana va encadenar amb aquesta la seva quarta victòria seguida de la temporada, ampliant el seu marge en la classificació general de la categoria.
PUBLICITAT
PUBLICITAT