PUBLICITAT

Andorra la Vella

La sub-21 es queda a prop d’obrar la proesa davant Itàlia

La gran actuació de Víctor Silverio no és suficient per obtenir un empat

Per ALBERT CANES

Silverio refusa una pilota davant la pressió de Monachello.
Silverio refusa una pilota davant la pressió de Monachello. | TONY LARA
Treure punts davant una selecció que compta amb diversos jugadors professionals no és gens fàcil, i menys per a Andorra. Ahir, la selecció sub-21 va demostrar novament que és capaç de molt més del que estem acostumats i va posar contra les cordes a la potent Itàlia durant 79 minuts, abans que marquessin el gol que va impedir la proesa. 
 
De fet, la primera meitat va tenir un guió gens esperat ja que Itàlia no va tenir gairebé ocasions, només un xut potent des de la frontal de l’àrea  que Víctor Silverio, l’home del partit, va refusar. El porter tricolor va exhibir-se davant l’Azzurrra sub-21 amb vàries parades de mèrit, fins i tot d’u contra u i va ser a la segona part quan més va haver d’actuar Silverio, ja que Itàlia va canviar per complert la mentalitat i va anar a més, apropant-se molt més a l’àrea tricolor. 
 
Fins i tot, la selecció italiana va picar amb el pal després d’una rematada de cap al minut 55, demostrant que anava a més, però no trobava el gol i es començava a frustrar. Les línies tricolors estaven ben plantades i Silverio evitava els intents llunyans d’Itàlia. Un d’ells va sortir a córner i en aquest, el refus del porter andorrà va propiciar una pilota morta dins l’àrea que Alberto Cerri, que portava uns minuts al camp, va enviar una canonada al fons de la xarxa que era impossible d’aturar.
 
La tricolor sub-21 va posar una marxa més per intentar buscar l’empat i en algun contracop Itàlia tornava a crear perill, però Silverio va evitar que la diferència fos major. Els nervis van créixer al final i les picabaralles van sorgir, però Andorra no va poder apropar-se amb claredat a la porteria defensada pel porter titular de l’AC Milà, Gianluigi Donnarumma, i es va quedar amb la mel als llavis de tornar a fer història. 
 
Cares llargues/ Tot i que la proesa va quedar ben aprop, la sensació no va ser la millor al finalitzar el partit. Varis jugadors de la tricolor es van estirar al terra en senyal de frustració per la derrota, cosa que segons el tècnic de la sub-21, Justo Ruiz, «demostra que alguna cosa està canviant». De fet, l’entrenador va explicar que «el millor de tot és que s’ha perdut i estant fotuts i lamentant-se», sent una prova de l’ambició que té aquest conjunt que ja va fer història amb un triomf en aquesta mateixa fase de classificació. «L’equip ha fet un esforç excel·lent i s’ha buidat», lloava Ruiz, que afegia que «en línies generals es pot estar satisfet» ja que van «posar contra les cordes a una selecció com és la italiana». 
 
La sub-21 va demostrar novament que arriba una fornada de jugadors que pot il·lusionar en crèixer més, i així ho va reconèixer el seleccionador, que comentava que aquests «jugadors han de pressionar els de l’absoluta» i que «creuen en el que fan». Sobre l’actuació de Silverio, Ruiz explicava que el va felicitar i que es nota que «quan el porter està bé, l’equip juga millor», com va ser el cas d’ahir. «El futur està assegurat», concloïa Ruiz, que no amagava l’orgull per la feina feta, tot i la derrota. 
 
La sub-21 tornarà a jugar l’1 de setembre a Lituània, a qui ja va vèncer en el partit d’anada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT